Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

Müftüye Sahip Çıktılar.
Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, AK Parti’li ve MHP’li belediye meclis üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek Sisdağı Yayla Şenliklerinde Samsun İl Müftüsü Yard. Doç Dr. Hayrettin Öztürk’ün açıklamalarının ardından başlayan tartışmalara değindi.
 
Bazı basın yayın organlarında kendisinin AK Partili Belediye Başkanı olarak yazılmasının maksatlı olduğunu ifade eden Başkan Kurukız, “Şalpazarı’nda yaklaşık olarak 15 tane şenliğimiz vardı. Biz seçim döneminde bu şenlikleri eleştirerek, “Yıl oniki ay eğlenerek kalkınmış bir toplum Dünya’da yok buna çeki düzen vereceğiz” dedik. Bu söylemimiz tabanda destek gördü. Halkımız şenlikleri seviyor. Düğünlerimiz, asker uğurlamalarımızın tamamı şenlik havasında geçiyor. Şenliklerimiz bir kültür buluşmasıdır. Ortaasya’dan günümüze gelen bu kültürümüz, birlik ve beraberliğin bir gösterisidir.

Göreve geldikten sonra şenliklerin bir kısmının kaldırılması yönünde çalışma yaptık. Kadırga , Sisdağı, Alaca ve Acısu haricinde diğerlerini kaldırılalım dedik. Yapacağımız bu şenliklerin içini dolduralım diye düşündük. Sisdağı’na, mehter takımı koyduk. Yöresel yemeklerimiz; mısırunundan helva kavurması, yayık ayranı, yağlıpişi yemeklerini ikram ettik. Kültürümüzde var olan bu yemeklerimizin nasıl yapıldığını canlı olarak gösterdik. Ayrıca bayanlarımızın giydiği Ortaasya’dan günümüze taşınan yöresel giysilerimiz vardı şenliğimizde. Yine 10 bin tane şapka, 5 bin tane çöp torbası dağıttık. Aynı zamanda şenlik kültürümüzle ilgili vatandaşlarımız düşünsün istedik. Kendi evladımız olan Samsun İl Müftümüz Yard. Doç Dr. Hayrettin Öztürk hocamızı ağırladık. Kendisine biz konuşması için teklifte bulunduk. Bir takım çevreler bunu farklı yönlere çektikler.
 
Ben MHP’li Belediye Başkanıyım
 
Bir yerlere zarar vermek için beni de AK Parti’nin Belediye Başkanı olarak gösterdiler. Ben Milliyetçi Hareket Partisi’nin Belediye Başkanıyım. Oradan seçildim. Hayrettin Hocamıza sahip çıkıyoruz. MHP’li ve AK Partili encümenlerimizin tamamıyla Hayretin Hocamıza sahip çıkıyoruz. Biz elini sıktık. Kültürümüz gereği Sisdağı’na gelen tüm misafirlerimizin elini sıkarız. Bütün bu güzellikleri görmezden gelerek sadece hocamızın yaptığı açıklamaların gündeme taşınmasının verilen bu emeklere ve bu güzelliklere haksızlık olduğunu düşünüyorum. Biz önümüzdeki yıl şenliğin içeriğini daha da değiştireceğiz. Buna bazıları ne diyecek diye değil de, toplumumuzun beklentisini düşünerek yapacağız. Biz toplumumuzun beklentilerine cevap vereceğiz” dedi.


Kaynak: takaonline.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer Birinci 9 yıl önce

Müftü Ağasarlı olabilir,diyanetin müftüsü diyanette hükümete bağlı.Beni bağlamıyor sözleri.hükümet yandaşlarına anlatsın.Zaten Samsun'da okulun yıkılıp yerine protokol camisi yapılması için uğraşan adamdır.O çevrede camiye ihtiyaç olmamasına rağmen Veteriner Meslek lisesini yerinden taşıttılar.Mahkemeyi bile beklemeden.Ben o müftü olarak tanımıyorum.Syasetin uşağı olarak nitelendiriyorum..

Avatar
Osman albakan 10 yıl önce

Teşekkürler başkan

Avatar
hasan bektaş 10 yıl önce

Refik başkan sen doğru bir yolda ilerliyorsun. Başarilar slm