Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı Kadırga Ağasar ŞALFED

Kütüphaneler haftası ilçemizde kutlandı..



"Kütüphaneler Haftası" münasebetiyle hafta boyunca Şalpazarı İlçe Halk Kütüphanesinde çeşitli etkinlikler yapıldı. Şalpazarı İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlusu Sami Kayar, hafta ile ilgili Şalpazarı Haber'e açıklamalarda bulundu. Sayar'ın açıklamaları şöyle:

"Görsel ve yazılı basında kütüphanelerin önemi anlatıldı. Bu konuya halkın dikkati çekildi. Kütüphaneler hakkında bilgi verildi. Haftanın amacı halka ve öğrencilere okuma alışkanlığını aşılamak, kitap okuma zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, halkın ve öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmalarını sağlamaktır.

Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Kuşkusuz çoğu kişinin kendi evinde kitaplığı vardır ama buradan sadece kendisi ve yakınları, tanıdıkları yararlanabilir. Oysa kütüphanelerden çok geniş kitlelerin yararlanma olanağı vardır. Üstelik böyle bir özel kitaplığa sahip olan kimsenin de kütüphanelere gereksinimi vardır. Çünkü özel bir kitaplık asla kütüphanelerin zenginliğine erişemez.
 
Günümüzde uygarlıkla birlikte radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve bilgilenme araçları çok gelişmiştir. Ne kadar gelişse, yaygınlaşsa da bunların hiçbirisi kitabın yerini tutamaz. Zaten dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphaneye olan ilginin azalmaması, hatta artması bunun kanıtıdır."






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.