Öne Çıkanlar Büyükşehir Burdur Müftülüğü Tosya Beykoz Aliosman Şirin

Kurbanlıklar ne satıcıyı nede alıcıyı memnun ediyor.



Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilçe pazarlarında kurbanlık hayvan alım satım işleri ne satıcıyı ne de alıcıyı memnun ediyor.

Kurban Bayramı’na bir haftaya yakın bir zaman dilimi olmasına karşın kurbanlık hayvan satışı yapılan yerlerde alıcıda satıcıda piyasalardaki krizin etkisi ile ne yapacağını şaşırmış durumda.

Her yıl Kurban Bayramı’nı hayal ederek besicilik yapan hayvan üreticileri hayvan yemleri fiyatının el yaktığını ama gel gör ki hayvanı pazara indirdin mi daha borcu karşılayacak fiyata satamadıklarını belirttiler. Bu yılki kurban pazarlarındaki kurbanlık satış yapan besiciler “geçen yıl kurban fiyatı ne ise bu yılda aynı. Her şey pahalandı, bizim kurbanlıklar pahalanmadı ne yapacağımızı bilemiyoruz” dediler.

Daha önceki yıllarda kurbanlık ihtiyaçlarını köydeki eş dost hisseli kurban kesiminde zamanla ekonomik alım gücünün azaldığı bir durumda gerçekleşemeyeceğini bunun bir an önce önleminin alınmasını devlet büyüklerinden istediklerini söylediler.

Haber : Mustafa Özcan..














banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.