Öne Çıkanlar MİS kasımağzı Hilmi Türkmen Muzaffer Durmuş ŞALFED

Kaymakam Yıldızhan Kalecik Kalesi'ni Ziyaret Etti.
Kaymakam Zihni Yıldızhan'ı mahalle sakinlerinden Abdurahman Halıcı ve ailesi karşıladı.


Abdurrahman Halıcı; Kale'nin tarihi ve restore edilip ziyarete açılması için yaptıkları faaliyetler hakkında İlçemiz Kaymakamı Zihni Yıldızhan'a bilgi verdi.

Bölgede tarihi çok eskilere dayanan nadir kalelerden biri olduğunu ifade eden Abdurrahman Halıcı, imkanların kullanılarak konu ile ilgilenen kurumlar tarafından Kale'nin restore edilmesini istediklerini söyledi.

İlçe Kaymakamı Zihni Yıldızhan; Kale'nin ve böyle tarihi eserlerin çok önemli olduğunu, zaten amacımızın ilçemizde turizm'i canladırarak ilçeye katkı sağlamak olduğunu söyledi. Kale için konu ile ilgilenen kurumlarla istişare kurup yapılabilecekler hususunda görüşebileceğini ifade etti. İlgi ve alakalarından dolayı Abdurrahman Halıcı ve ailesine teşekkür etti.





Kısaca Kalecik Kalesi;
Kalecik mahallesinde ilçe merkezine hakim bir tepe üzerinde güney-kuzey doğrultusunda uzanır.Çok tahrip edilmiş olan kaleden günümüze ancak üç duvar kalıntısına ulaşılmıştır.Düzgün olmayan kaba taşlardan inşa edilen duvar kalınlıklarını tam olarak ölçmek mümkün olmamıştır.Kısmen ölçü alınabilen kuzeyde ki duvar kalıntısının genişliği 4m'dir.Bu duvar kalıntısının üzerinden 6 adet hatıl izi (duvar delikleri) görülür.Bu bölüm muhtemelen iki katlı olup kule olarak kullanılmıştır.19.11.1997 tarihli Koruma Kurulu kararı ile”taşınmaz kültür varlığı”olarak tescillenmiştir.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.