Öne Çıkanlar Cemal Bayram Trabzon İli Şalpazarı İlçesi Sayvançatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Trabzon Şalpazarı Dereköylüleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Binali Yıldırım Öztürk Mobilya

Kasımağzı Derneği'nden yeni açılım

Bildiğimiz klasik dernek lokallerinden farklı bir görüntü arz eden mekan hakkında dernek başkanı Osman Taner Karaca bize şu açıklamaları yaptı.

Toplumun bütün kesimlerine hitap edebilmemiz açısından, yani gençlerimiz ve bayanlarımızın da dernek faaliyetlerine katılmasını sağlamak için böyle bir mekan tutmak ihtiyacı duyduk. Yeni dönemde hedef büyüttük. Öncelikli hedefimiz bütün kesimlere eğilebilmekti. 

Bildiğiniz gibi dernekçilik lokalcilikle özdeşleşmiş durumdaydı. Biz bunu biraz kırmaya çalıştık ve ev ziyaretleri yaptık. Tam 160 ev ziyareti gerçekleştirdik. Onun dışına bütün etkinliklerimizde gençlerimize daha fazla şans verdik. Bu genç potansiyeli kaybetmemek adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu doğrultuda geçen yılın 9. ayından itibaren, ilk öğretimden lise son sınıfa kadar öğrencimize burada 3 tane gönüllü öğretmen arkadaşımızla rehber öğretmenlik yaptırıyoruz. Çok başarılı gidiyor, öğrencilerimizin ders notlarını takip ediyoruz, ailelerini toplantılara çağırıyoruz, onlara da aynı desteği vermeye çalışıyoruz.

Zamanla daha da iyi olacak diye düşünüyoruz. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde 23 tane öğrencimizi ücretsiz tiyatroya götürerek onlara sürpriz yaptık. Bundan sonra da bu gibi etkinliklerimizi devam edecek.


Osman Taner Karaca, 1998 yılında kurulan derneğin 5. başkanı ve 2. dönemdir görevini yürütüyor.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Ayaz 13 yıl önce

icinde hizmet aski tasiyan sayin yoneticilerimizi kutlar basarilarinin devamini dilerim..Sivil toplum orgutleri halkin gelismesi bilinclenmesi acisindan cok onemlidir..

Avatar
İsmet KARABAYIR 13 yıl önce

Bu tür farklı faaliyetlerle gelecekte daha kültürlü insanlar yetişmesi amacıyla Dernek Yöneticilerini kutluyorum

Avatar
hasankeskin 13 yıl önce

Kasımağzı Derneğimiz, farklı faaliyet alanları yaratmada cok iyi adımlar atıyor. Örrnek olması temennisiyle, Başkan Yön. Krl ve üyelerine başarılar dilerim.