Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen beton mikseri ucuruma uctu dernek geyikli.şalpazar.agasar. Trabzon Şalpazarlılar Derneği

Kadırga Toplantısından Uzlaşma Çıktı
Şalpazarı’nda belediye başkanı Fehmi Cengiz başkanlığında Kadırga Şenliği’nin organizasyonuyla ilgili bir toplantı düzenlendi. Başkanın makam odasında düzenlenen toplantıya Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Geyikli Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, ŞALFED Genel Başkanı Muzaffer Bayraktar başta olmak üzere ŞALFED Yönetim kurulu üyeleri ve bazı köy muhtarları katıldı.



Fehmi Cengiz, iki ayrı organizasyon yapılan geçen yıl Özkürtün’ün düzenlediği şenliğe katılmış olması yönünde gelen eleştirilere cevap verdi. Geleneksel şenliğin birlik ve beraberlik içinde ortak düzenlenmesi gerektiğini savunan Cengiz, “geçen yıl imza verdiğim için o şenliğe katıldım. Kadırga’nın ortak bir şekilde birlik ve beraberlik içinde düzenlenmesi en büyük dileğimdir. Yalnız geçen yıl anons esnasında bizim için ‘misafir belediye başkanı’ sıfatı kullanılması hiç hoş olmadı. Biz Kadırga’da misafir değil ev sahibiyiz.” Dedi.




Yakup Turgut hem anonsun hem de bu sene bazı yerel televizyon kanallarında dönen Gümüşhane ibaresinin yanlışlık eseri olduğunu ve kanalı birkaç kez uyarmış olmasına rağmen yine de düzeltilmediğini, bir kasıt unsuru bulunmadığını söyleyerek Fehmi Cengiz’in birlik ve beraberlik içinde organizasyon düzenlenmesi fikrine katıldığını ifade etti.

Daha sonra organizasyonun ayrıntılarına geçildi ve protokolün belirlenmesi ve ağırlanması konusunda bir problem çıkmaması için ortak bir komisyon kurulmasına karar verilerek toplantı bitirildi. Kadırga Şenliği 15 Temmuz Cuma günü yapılacak.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oguzlu 13 yıl önce

Gönül isterdiki bu güzel organizasyonda her zaman birlik içersinde olan ve kadırgaya katılan olmazsa olmazı olan Oğuz köylerinden veya oğuz beldesinden bir temsilcide olsaydı yapılan toplantı güzel işlerin başlangıcı ama eksiklerle dolu.....

Eğlenceler hayırlı olsun..

Avatar
Metin Aytürk 13 yıl önce

Birlik olmak güzeldir,iyidir,dostluk ve barış getirir.Bunu sağlayan hemşehrilerime teşekkür ediyorum.Keşke ben de 15 temmuzda orada olabilsem..Selamlar,sevgiler dostlara..

Avatar
Mustafa KILIÇ 13 yıl önce

birlik ve beraberliğin ilk temeli istanbuldaki toplantıda atılmıştı.ancak,tekrarında memlekette bir araya gelinerek sonuca gidilmesi sevindiricidir.dilerim bundan sonraki kadırga şenliklerinde iki başlılık olmaz vede birlik ve beraberlik,kardeşlik anlamında bütünleşip kaynaşmalar devam eder.hayırlı olsun..