Öne Çıkanlar Büyükşehir Yusuf Yazıcı Yeşilyurt Burdur Müftülüğü Tosya

İstişare Toplantısına “sitemler” damgasını vurdu
ŞALFED İstişare toplantılarının üçüncüsü, Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlendi.. Hakkı Bayraktar’ın sunup yönettiği toplantıya Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, başta Şalfed olmak üzere sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri ve çok sayıda bürokrat, eğitimci ve iş adamı katıldılar.



Topluca yapılan kahvaltıdan sonra konuşmalara geçildi. Konuşmalarda en fazla hissedilen vurgu “sitem”di. Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın “Şaltepe, yaylalar, Trabzon yılları ve Trabzonspor” dolu klişe konuşması istisna edilirse her çıkan konuşmacı biri ya da birilerine sitem etti, eksik ve yanlışları dile getirdi.

Şalfed Genel Başkanı Muzaffer Bayraktar, başta burs meselesi olmak üzere federasyonun faaliyetleri hakkında genel bilgiler vererek 14 Mayıs’ta yapılacak olan geceye değindi. Hiçbir konuda yeterince destek alamadıklarını ve zorlandıklarını söyledi.

Bir başka programa gideceği için önceden konuşan Mustafa Kara, kısa tuttuğu konuşmasında her zaman olduğu gibi Şalpazarlılara övgüler yağdırdı. “Kirazlıtepe’ye biz Şaltepe diyoruz diye söze başlayan Kara, Trabzon’da geçirdiği yılları anlattı, Anadolu’nun sesi olması hasebiyle Trabzonspor’lu olduğunu da eklemeyi unutmadı. “Allah bu birlik ve beraberliğinizi bozmasın” diye de sözlerini tamamladı ve salondan ayrıldı.

Av. Hilmi Türkmen, Şalpazarlıların sayısının kahvaltıya gelenler kadar olmadığını, bir çok değerli Şalpazarlı bulunduğunu, onlara ulaşmak gerektiğini ve bunun da federasyon başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin görevi olduğunu ifade etti.

ŞALFED yönetim kurulu üyesi ve Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği kurucu başkanı Hasan Keskin, yeni derneğe neden ihtiyaç duyulduğunu, misyon ve vizyonunu anlatan açık ve anlaşılır bir konuşma yaptı.

Konuşmacılar içinde en acı sözleri Necati Selvitop söyledi. Selvitop, yıllardan sonra ilk kez bir organizasyona davet edildiğini, halbuki kendisinin Şalpazarı için çok şeyler yaptığını, sanatçıya hiç değer verilmediğin ifade eden uzun bir konuşma yaptı.

Kısa konuşmalar yapan diğer bazı davetliler, toplantıdan çok kısa bir zaman önce haberdar olduklarını, böyle toplantıların bir gündem ve tertip intizamla düzenlenmesi gerektiğini, yılda bir kez yapılan organizasyonda insanların birbirini dinlemesi gerektiğini ifade ettiler. Bir diğer talep de bu toplantıların yılda bir değil iki kez yapılması gerektiğiydi.

Ardından Muzaffer Bayraktar eleştirilere cevap veren bir kapanış konuşması yaptı ve bir İstişare toplantısı daha sona erdi.
banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.