Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı Ağasar Kadırga derneği

İstanbul'da Kadırga Uzlaşması



Aynı zamanda ŞALFED üye derneklerinden Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği başkanı da olan baraj sorumlusu Hasan Keskin’in ev sahipliğinde yapılan toplantının açılış konuşmasını ŞALFED Genel Başkanı Muzaffer Bayraktar yaptı. 

Kendi dönemini kastederek, “İki yılı bitirdik.Önümüzde Kadırga ve Ramazan Bayramı Keşkek Şöleni var” diyen Bayraktar daha sonra şöyle devam etti. “Federasyonu bu şartlarda yürütmek zor. Maddi imkânlar kısıtlı. Ekimdeki kongreden sonra yeni yönetim delege konusunda mutlaka tüzük değişikliği yapmalı. Federasyona yeni dernekler katıldı. Bunların bazıları il dışından. Onların federasyon faaliyetlerine katılımı nasıl olacak, delege yapısı ne şekilde olacak…. Bunların masaya yatırılmasında fayda var.” 

Üsküdar Belediyesi’ne sitem 

Muzaffer Bayraktar, alışılmadık bir üslûpla Üsküdar Belediyesi’ne ağır bir şekilde sitem etti. “Gece konusunda kimseden doğru dürüst bir yardım alamadık. Üsküdar Belediyesi Şalpazarlılar sayesinde seçim kazandı. Hangimiz olsak, bir başka belediyeden 10 katı fazla yardım alırız. İktidara gelen herkes kendi zenginini oluşturur, sonra onlardan destek alır. Bunun gerek günümüzde gerekse geçmişte bir çok örneği var. Fakat biz böyle bir şey göremiyoruz. Demek ki istemesini bilmiyoruz. ŞALFED’in önümüzdeki dönem gelecek yönetimi Üsküdar Belediyesi’yle çok sıkı pazarlık etmeli ve daha fazlasını almalı.” diyen Bayraktar, ŞALFED’in artık ülke çapında tanınan bir federasyon olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini sözlerine ekledi. Ayrıca kongre tarihini de 23 Ekim olarak açıkladı.

 

Özkürtün Belediye Başkanı geldi 

Söz Kadırga Şenliği organizasyonuna gelmişken, İstanbul’da bulunan Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut arayarak toplantı yerine gelmekte olduğunu söyledi. Organizasyon için zaten başkanla önümüzdeki günlerde görüşme niyetinde olan ŞALFED yönetimi için çok isabetli olan buluşmada, organizasyon konusunda belli başlı konular müzakere edilerek büyük ölçüde mutabakat sağlandı. Geçen yıl iki farklı tarihte iki ayrı şenliğin yapıldığı Kadırga’da bu sene 15 Temmuz’da ortaklaşa organizasyon düzenlenecek.

Ayrıca şenliğin başlama ve bitiş saatleri, sunucunun ve diğer konuşmacıların kimler olacağı, hangi sanatçıların sahne alacağı gibi konularda taraflar birbirlerine çok yakın ve uygun planlar ileri sürünce mutabakatta bir zorluk yaşanmadı. Taraflar birkaç gün içinde yeniden bir araya gelip şenliğin ayrıntılarını görüşerek Kadırga’nın uyum içinde ve problemsiz bir şekilde yapılması amacıyla ortaklaşa çalışmaya karar verdiler.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Faruk KÜÇÜK 13 yıl önce

Kaknüs hocamın dediklerine katılmamak elde değil. ben kadırgaya gidiyorsam eğlenmeye gidiyorum bi sanatçı çıkacakta iki türkü atacak diye ağazının içine bakmaya gitmiyorum. Yok protokoldü yok sanatçıydı kadırga kadırgalıktan çıktı. Kadırgada eline kemençe alan herkes sanatçı zaten helede iki duble attıysa. tabi bunlar benim fikrim yinede emek sarfedenlerin emeğine saygı duymak gerekir umarım herşey istenilen şekilde olur...

Avatar
kaknus 13 yıl önce

Yüzlerce yıllık bir geleneği devam ettirmek mi yoksa zamanın modasına uyup dağın başına milyarları döküp insanlara konser dinletmek mi?
Yıllardır yapılan, gördüğüm kadarıyla bu yıl da yapılacak olan ikincisi.Bir taraftan insanlar, turistler gelsin diyoruz, kültürümüzü tanıtmak istiyoruz, bir taraftan da sanatçı olduğu tartışılır bazı insanların konserlerini sunuyoruz.
Allah aşkına, konser dinleyecek olduktan sonra gider en kaliteli insanlardan en kaliteli ortamlarda dinlerim.Ben Kadırga'ya gidiyorsam yüzlerce yıllık kültürümü yaşamak istiyorum.Kimse bir şey yapmasın.İnsanları bıraksınlar kendi hallerine.Biz davulcumuzu da tutarız, tepeden aşağı da ineriz, kültürümüzü en kaliteli şekilde de sunarız.Falanca şarkıcı gelecek de kafa ağrıtan dım tıs eşliğnde milleti zıplatacak, sonra kültürümüzü yaşattığımızı iddia edeceğiz.

Avatar
MURAT TARHAN 13 yıl önce

KADIRGA OTCU ŞENLİKLERİ yine eski görkemli günlerine döner inşallah. insanlar kadırga"nın çimeninde oturup ne etrafı seyredebiliyorlar ne birşeyler yiyebiliyorlar. tozdan topraktan geçilmez oldu kadırga. kadırga"nın daha nezih bir ortam haline getirilmesi için ne zaman birşeyler yapılacak acaba. Umarım çocukluğumun kadırgası geri gelir.

ŞALFED dernek başkanımızın da tespitlerine de katılıyorum. başka bir sivil toplum kuruluşu böle bir nüfusu,böyle bir gücü olsa istediği herşeyi söke söke alır. burada bizlerinde eksiği var. derneklerimize daha çok sahip çıksak derneklerimizde bizden alacağı güç ile her platform da sesini daha gür çıkartır. buradan tüm ŞALPAZARLILAR"a sesleniyorum; kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp kendimiz,çocuklarımız ve yöremiz için BİRLİK VE BERABERLİK içinde olalım. unutmayalım ki BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR.

Avatar
hasankeskin 13 yıl önce

Federasyon yönetim kurulu üyeleri ve misafir kardeşlerimizi ağırlama ve hizmetlerinde bulunma fırsatının bize nasip omasından dolayı Allaha hamd olsun.
Kadırga Otçu Şenliklerinin, sürdürülebilir mutabakatla, yüzyıllar boyunca birlik ve beraberlik içerisinde, sınırlardan arınmış olarak yaşatılması adına elini taşın altına koyan, Şalfed başkan, yönetim ve üye dernek başkanlarına, Özkürtün bl. Başikanımız ve ilgili derneklere ve şahıslara teşekkür ediyorum.
Ümidim bir kat daha arttı ki, masaya oturmadan kazan-kazan sonuçlara ulaşmak artık imkansız. Diyalog, anlayış ve iyiniyet bence her sorunu aşacaktır. Toplantımızda da buna şahit oldSn Bel. Bşk.nın " Ne istiyorsanız beraber yapalım, şu ana kadar yazılanları, yapılanları, sizin isteklerinizle orta noktaya taşımaya hazırım demesi ne hoş.Bunun karşısında da, " ipe un sermemek" daha da hoştu.
Sn. Bel. Bşk Katılımı tesadüf değil, onbeş günlük diplomasinin sonucuydu, bu hepimizin bahtiyarlığı olmalı... Alt düzeyli temasları önemsemeliyiz..

Avatar
mahmut demir 13 yıl önce

Dün yapılan toplantıda Hasan abinin ve eşinin göstermiş olduğu misafir ferveliğe teşekkür etmeden geçemeyeceğim.
Özkürtün belediye başkanının tesadüf oraya gelmesi iyi oldu aydıca organize esnasında beraber hareket etmekten yana olduğunu belirtti,bence iyiniyetli bir davranış ve gayret.teşke Şalpazarı belediye başkanıda aynı gayreti gösterse.

Avatar
Erol Yanık 13 yıl önce

Bu senede Şalpazarı Belediye başkanıyle,Kadırga dernek başkanıyle,Şalpazarı muhtarlar dernek başkanıyle vede Şalpazarı dernekler Federasyonuyle bir ön görüşme yapsaydı dah sağlıklı bir proğram olurdu.
şimdi bu kadar yoğun sanatcı,protokol otcu göçleri nasıl organize edilerek yeterli zamana yayılacak.
15 temmuz Cuma hassa bir ün çünkü akşama Beraat kandili,birde kadırgada hava durumunu ne olacağı belli olmaz,öğleden sonra yağmur yağarsa,bu sanatçılara nasıl sahne verilecek,protokola ne zaman konuşma verilecek,yıllarca kadırgada horon oynamayı hayal edip iznini ona göre ayarlayanlar ne zaman horon oynayacaklar kestirmek zor gözüküyor.
Geçte olsa Federasyon başkanımızın gayretleriyle bir konsorsüsün sağlanması sevindirici,bu görevi önceden Özkürtün belediye başkanımızın yapması ,yukarda sıraladığımın olabilecek sıkıntıların olmaması için çok önemliydi.
bu görüşler tamamen şahsıma aittir,amacım Bu kutsal yerlerde kardeşce,en güzel şekilde kültürümüzü yaşamak ve yaşatmaktır,sevgiler

Avatar
Erol Yanık 13 yıl önce

öncelikle ŞalpazarıEğitim Derneğini çalışmalarından dolayı tebrik eder,Hasan başkana ve ekibine başarılar dilerim.
Ben burada Kadırga OTÇU şenliğiyle ilgili bir kaç tesbitimi sizlerle paylaşmak isterim.(akşamki toplantıya Çanakkale ziyeretine gittiğimden dolayı katılamadım.)
Geçen sene yapılan farklı tarihlerdeki otçu şenliğinden bazı dersler almalıyız ki almış gibi gözüküyoruz.Otçu tarihinin gerçek tarihinde kadırgaya ortak olanlarla beraber yapılması, bu kültürün yaşatılması,birlik beraberlik adına,en önemliside O kutsal yere saygı açısından çok öenemli,bir okadar da sevindiricidir.
Ancak,beraber yapılacak bir şenlikte,her iki tarafta önceden hazırlık yapmadan,bir komisyon kurarak ortak hareket edebilirlerdi,öğrendiğime göre Özkürtün belediyesi gerekli hazırlıklarını tamamlamış,sanatcılarını,tv yayıyını davetiyelerini v.s
Madem beraber yapacaktık bu hazırlıklar yapılmadan Özkürtün belediye başkanımız Saygıdeğer Yakup Turgut bey,geçen yıl olduğu gibi bu yılda ,

Avatar
Mustafa KILIÇ 13 yıl önce

şalfed ynt.krl.olarak dünkü toplantıyı ALibeyköy barajında yaptık.uzakdan ve yakından teşrif eden tüm dostlarıma teşekkür ederim.sn.bşk. ımız HASAN KESKİN'e bizleri ağırladığı için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.toplantı esnasında aramıza katılan Yakup başkanımızada teşekkür ederim.ŞALFED bşk.ımız Muzaffer başkanımzla genel bir değerlendirme ve ağasarımızda yapılacak olan otçu şenliği ile ilgili fifir alışverişinde bulunduk.yakup başkanımızın da aramıza katılmasıyla güzel ve hoş muhabbetin ardından.otçu şenliği ile ilgili hemfikir olarak masadan dostane bir şekilde ayrıldık.kadırga otçu şenliğinin hayırlı olması dileklerimle..