Öne Çıkanlar Ağasar Şalpazarlılar derneği Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği.Gökhan ipek.turgut ipek İstinye vefat istifa

İlçemiz'de Karla Mücadele'de Son Durum
İlçemiz genelinde 10 Aralık 2013 tarihinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Köy ve Mahalle yollarımız'ın ulaşıma kapandı. Ağaçların devrilmesi ve elektrik direklerinin kırılması ile ilçe merkezi ve köylerde elektrik kesintisi meydana geldi. Bu olayların vuku bulması ve acil bir durum olması münasebetiyle İlçemiz Kaymakamı Zihni Yıldızhan’ ın talimatları doğrultusunda 10 Aralık Salı günü itibari ile 7/24 hizmet veren bir kriz masası oluşturuldu.

Bugün (16 Aralık Pazartesi) ise tüm köylerin ulaşımını sağlayan ana arterler açıldı ve ulaşım sağlandı. Ayrıca Köyler'in ara mahalle yollarının açılması için Şalpazarı Kaymakamlığı’na bağlı Özel İdare ekipleri; 2 Dozer,1 Kepçe,3 Greyder ile 16-17 saat aralıksız çalışarak, çalışmalarını sürdürmektedir.

Ayrıca Şalpazarı Belediyesi'de yapılan protokol gereği mazotu İlçe Şantiyesi’nden karşılanmak sureti ile Köylerimizde çalışmalarına devam etmektedir.

Yolların açılması ile elektrik arızalarına müdahale eden AKSA Elektrik'de Köyler'in elektriklerini ilk günden bu yana vermek için çalışmalarını koordineli bir şekilde sürdürmüş ve tüm Köylerin elektriğini vermiştir. İlçemiz genelinde tüm okullar da 11-13 Aralık 2013 tarihleri arası üç gün tatil edilmiştir.




Üzömözü Köyü'nde mahsur kalan üç ailemiz'i urtarma çalışmaları;

Kar yağışının yoğun olması ve birden ulaşımın kapatması sebebiyle hazırlıksız yakalanan İlçemize bağlı Üzümözü Köyü’nde üç ailemiz mahsur kaldı.

Ailelerimizden bir tanesi koyunları ile mahsur kaldığından hayvanlarına acil yem ihtiyacı oluştuğu, diğer iki ailemiz ise hayati tehlikesi bulunmamakla beraber erzaklarının azaldığı bilgisine ulaşılmıştır.

Ayrıca konu ile ilgili bilgiyi bizlere internet üzerinden ulaştıran organizatör ve sunucu Necati Selvitop’ a teşekkür ediyoruz. Durumun acil olduğu haberini alır almaz İlçemiz Kaymakamı Zihni Yıldızhan ilk önce İlçe Jandarma,İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Arama Kurtarma (AKUT) ekiplerini getirdi. Ancak ekipler 2,5m’yi bulan karda ailelere ulaşamayacaklarını, ellerinden geleni yaptıklarını fakat mümkün olmayacağını ifade ettiler. Hemen duruma binaen İlçemiz Kaymakamı Zihni Yıldızhan İl Özel İdaresi’ni arayarak paletli dozer talep etti. Anında paletli dozer Trabzon’dan hareket etti. Gece ve gündüz çalışan dozer sayesinde ailelere ulaşıldı ve ihtiyaçları giderildi
.




Şalpazarı Kaymakamlığı irtibat bilgileri;
İlçemizde haliyle acil bir durum meydana gelmiştir. İlçemiz Kaymakamlığı ekipleri ilk günden itibaren İlçemiz Kaymakamı Zihni Yıldızhan’ın başkanlığında oluşturulan kriz masasının bilgileri doğrultusunda aralıksız çalışmalarını sürdürmüştür. Mahsur kalan vatandaşlarımıza hasta ve yaşlılarımıza anbean ulaşmıştır. Şu an itibari ile köy yollarımız ulaşıma açılmış ve elektrik kesintileri giderilmiştir.

Bazı yayın organlarında çıkan doğru olmayan, abartılı haberlere itibar gösterilmemesini ve ulaşım, elektrik ve diğer konularda bilgi almak isteyen vatandaşlarımızın 7/24 saat bize ulaşmasını bekliyoruz.

İrtibat Telefon Numaraları:
Şalpazarı Kaymakamlığı: 891 3480
İlçe Özel İdare: 891 3477
İlçe Özel İdare Şantiyesi: 891 3147






banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.