Öne Çıkanlar Yusuf Usta Trabzon Erol Yanık rekolte jest

İlçemiz Şalpazarındaki yayla göçü tarihleri belli oldu.
İlçemiz Şalpazarı’nın Köy ve mahalle muhtarlıklarından verilen bilgiye göre yaylaya gidecek olan köy ve mahallelerin göç tarihleri.

Çelige ve Eskala obasına gidecek olan Geyikli Beldesi, Dorukkiriş köyü, Doğancı Köyü, Sayvançatak Köyü, Çamlıca Köyü, Sinlice Köyü 18 Haziran 2011 Cumartesi günü.
Başoba, Çeşmeler obası, Çelige obasına gidecek olan Simenli Köyü, Gökçe köy, Sütpınar köyü, Dereköy mahallesi, Güdün Köyü, Kabasakal köyü, Tepeağzı Köyü 16. Haziran 2011 Perşembe günü.

Aktaş yaylasına gidecek olan Düzköy, Çamkiriş ve Turalıuşağı mahalleleri 16. Haziran 2011 Perşembe günü.

Davunlu yaylasına gidecek olan Kireç, Sugören ve Kalecik mahalleleri 13. Haziran 2011 Pazartesi günü.
Karakaya obasına gidecek olan Karakaya köyü 15.Haziran 2011 Çarşamba günü

Yedi harmana gidecek Kasımağzı köyü 14. Haziran 2011 Salı günü gideceklerdir.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ugur DEMIRTURK 13 yıl önce

Yaylacilik gibisi var mi? Yaylaciligi bitiren kapitalist,küresellesmeci dunyaya,tarim sektöründe gecimini saglayan koylulerimizi sehire goce zorlayan bu adaletsiz duzene veryansin ediyorum..Ekmek parasi yuzunden yaylalara gidecek ne hayvanimiz ne de insanimiz kaldi..

Avatar
ağarlı ismail 13 yıl önce

bizim oba Davunlu obasıda Gümüşhane topraklarında ve Aktaş obasıda... ama anlamadığım neden bu kadar uçuk tarihler ilk giden 13 ü son giden 18 i..

Avatar
Mustafa KILIÇ 13 yıl önce

ey gidi yaylalarımız,ey gidi yayla yollarımız.nasılda özledim bir bilseniz.kısmet tekrardan o yolları yaya gidip gelmeye.....gidin gidin göçlerimiz yolunuz açık olsun.yalanuz her geçtiğiniz suyun yanından benim içinde su içmeyi unutman sakın..

Avatar
mısda 13 yıl önce

Bülent bey onu mıhtara sor neden yokdur :-))

Avatar
Bülent Şirin 13 yıl önce

Bizim gittiğimiz Üzümözü (Kızılüzüm) obası neden yok acaba? Gümüşhane topraklarında olduğu için olabilir mi?