Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu Esat Kalay

İl Müftü'sü Keramettin Demir Şalpazarı Müftülüğü'nü ziyaret etti.
Her ay mutat olarak gerçekleştirilen Şalpazarı Müftülüğü Kasım Ayı Personel toplantısı İl Müftüsü Keramettin Demir’in katılımıyla Müftülük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik yaptı. Müftü Çelik, konuşmalarında İlçe Müftülüğü hakkında bilgi vererek sözü İl Müftüsüne bıraktı.
 
Toplantıda din görevlilerine hitap eden İl Müftüsü Keramettin Demir, 14 Ağustos 2013 tarihi itibari ile göreve başladığını Trabzon ilini ve insanlarını çok sevdiğini ve kapısının herkese açık olduğunu, istişareye önem verdiğini, biz merkezli hizmet vermeye çalışacağını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü, din görevlisi, temsil gücü yüksek mümtaz şahsiyetlerdir.

İnsan topluluğu ile ilişki içinde bulunan din görevlileri, bu insanların kişisel problemlerinden din alanına giren problemlerine varıncaya kadar çok geniş bir yelpazede farklılık taşıyan sorunların çözümünde rehber  olarak görev yapmaktadır. Kur’an ve Sünnetle yaşayan, takva sahibi,  ahlaki güzellikleri en üst seviyede olan, kibar ve ne dediğini iyi bilen, içinde yaşadığı toplumun edep ve erkanını iyi bilen, nerede ne zaman nasıl davranılacağının günlük ölçütlerini kullanabilen örnek şahsiyetler oldukları müddetçe her zaman insanlar din görevlisinin sözlerinden, uyarılarından, davranış biçimlerinden etkilenerek aydınlanmışlardır ve aydınlanacaklardır. Din görevlileri irşad görevi ile toplumu aydınlatmada önemli bir misyon ifa etme imkanına sahiptirler. Saygı görmek istiyorsan karşında ki kim olursa olsun saymalısın, birbirinizi sevin, kurumunuza sahip çıkın. Kurumunuzu yıpratıcı hareketlerden uzak durun dedi. Misallerle hitap eden Müftü Demir’in konuşmalarını din görevlileri dikkatlice dinlediler.

Müftü Demir konuşmalarının sonunda Din Görevlilerine; bir isteğiniz, sorununuz var mı diye  sordu. Geyikli Beldesi Yumurcaktaş Camii İmam-Hatibi Halil Beldüz söz alarak; Milli Eğitim teşkilatının Öğretmen evi var, İllerde Din Görevlilerinin de böyle bir imkanı olsun dedi. Ardından söz alan Sütpnar Camii İmam-Hatibi Muhammet Ergin de; Sütpnar Kur’an Kursuna verdiğiniz desteğe teşekkür ederiz dedi.

İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik’in teşekkür konuşmalarının ardından toplantı sona erdi.








Haber: Mehmet Yaşar


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.