Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu Esat Kalay

İkibin metrede SİSDER'den İftar.

Sisdağı'nda bulunan Hacı Gönen'in mekanında verilen iftar yemeğine Sayıştay üyesi Mustafa Atalar, Kocaeli-Uzuntarla eski Belediye Başkanı Ali Şükrü Bayraktar, Danıştay Hâkimi Yusuf Bayraktar, Emekli imam Cevat Demirtaş, Aksıstem Prodüksiyon'un sahibi Orhan Yaşar ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri katıldılar.  

Dernek Başkanı Abdullah Gülay programda yaptığı konuşmasına bu iftarın bir ilk olduğunu söyleyerek başladı. Gülay, konuşmasında kısaca şu konulara değindi.

“Dernek elinde kazma kürek, kepçe grayder alarak yol yapan, altyapı yapan kuruluş değil. Ancak, Sisdağı’nın sorunlarını sürekli gündemde tutan, altyapıdan sorumlu olan, kuruluşlara destek olan, problemleri gündeme getirip, ağlayan bebek misali onlara çözüm getirilmesini sağlayan önemli bir kuruluştur. Henüz bir buçuk yıllık bir derneğiz ve çabalarımız bundan sonra da bu yönde devam edecek. Bugüne kadar problemlere değindiğimizde cevap bulduk, geçen sene sayın bakanımız Erdoğan Bayraktar davetimiz üzerine geldiğinde, sorunları kendisine ilettiğimizde Sisdağı'nın yol sorununu çözmeye söz verdi, bu sen 'de sözünü tutuğunu görüyoruz. Yolun asfaltlanması projesine alınmıştır.
 

Sisdağı’nın bir başka esas sorunu su problemidir. Bunun için proje yapıldı. Biraz yavaş da olsa proje devam ediyor ama er geç çözüme kavuşturulacaktır. Bir derneğin bütün sorunlara birebir cevap bulması ya da sorunlara çözüm getirmesi mümkün değildir. Ama süreç içinde artık Sisdağı'nı gündeme taşıyacak bir kuruluş var.

Derneğimizin üye sayısı halen 32’dir, diğer meşakkatli uğraşlarımız yüzünden üye kabulünü askıya almıştık ama bundan sonra derneğimizin üyeliği herkese açıktır. Derneği kurduğumuz için hayli eleştiri aldık, dernek kurmaya gerek olmadığı görüşü öne sürüldü. Aradan geçen bir buçuk yılda sanırım derneğin gerekliliği anlaşılmıştır. Eleştirilere açığız ve isteyen herkes gelip göreve talip olabilir. Bizler her türlü eleştiri, yardım ve çözüme açığız.”

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.