Öne Çıkanlar Mevsimlik işçi kontenjan Kültür bakanlığı Muhammet Ayaz Şalpazarı Geyikli Mahallesi Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği

Hasta Göçünü önlemek istiyoruz.


Sağlık Bakanlığının son değişikleri doğrultusunda Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan Uzman Dr. Mustafa Aydın göreve başladı. Değişiklikle beraber hastane yöneticileri de değişti.

663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki yasanın hastanelerde uygulanmasıyla birlikte Vakfıkebir Devlet Hastanesi başhekimliğine Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Aydın atandı. Eski Başhekim Uzman Dr. Hasan Öztürk ise Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde 16 ay görev yapmasının ardından Ordu İl Sağlık Genel Sekreteri olarak atandı.

Sağlık Bakanlığınca Kamu Hastaneler Biriliği uygulanması ile hastane yönetiminde de değişiklikler oldu. Başhekim Yardımcılığına Dr.Osman Turan Çakar getirilirken, İdari ve Mali Hizmetler Müdürlüğüne Mustafa Demirbaş, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğüne Nilgün İskender; Müdür Yardımcıklarına ise Ali Rıza Kamiloğlu ve Hatice Çıtlak atandılar.

Hastanenin yeni hizmet binasına taşınmasının ardından birimlerde hizmet vermeye başladılar. Edinilen bilgilere göre günlük poliklinik sayısı 900 ile 1300 kişi arasında değişiyor Başhekim Aydın yaptığı açıklamada, hedeflerinin bölgeden hasta göçünü önlemek olduğunun altını çizerek yapacakları çalışmalarla hastanenin tanıtımını sağlayacaklarını ifade etti.

Vakfıkebir Devlet Hastanesi Baş hekimi  Dr. Mustafa Aydın Başhekimlik yaptığı hastanede büyük liman havzasında yerel ve internet üzerinden yayın yapan gazetecilere vermiş olduğu birifing'te herkes ilçesinde hastaneye gidiş dönüşlerin aynı gün içerisinde olucağını aktarsın. Ben şunu söylemek istiyorum, ''Şalpazarının en yüksek köyünden gelen bir hastanın aynı gün içerisinde işlemlerini yaptırıp akşam evine huzurlu bir şekilde ulaşmasını sağlayacağız. Trabzondaki hastanelerde bir ay sonrasına gün verilen bir filimi biz aynı gün içerisinde hastaya temin etmek garantisi veriyoruz dedi.''

Birifing sonrası hastane başhekimi ile hastanede görev yapan yardımcıları, Basın mensuplarına günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başhekim Aydın kimdir?
1974 yılında Trabzon’da doğan başhekim, ilk, orta ve liseyi Trabzon’da okudu. 1999 Yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. 2005 yılında Rize ve Trabzon’da pratisyen hekim olarak görev yaptı. 2005 yılında KTÜ Tıp Fakültesi Noroloji Ana Bilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı ve 2009 yılında eğitimini tamamlayarak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki yıl başarılı görev yaptıktan sonra 2011 yılında Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ne atandı.

Kasım Ayı itibari ile eski Başhekim Hasan Öztürk’ün Ordu İli Sağlık Genel Sekreterliğine atanmasından sonra Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimlik görevine getirildi. Başhekim Aydın evli ve 3 kız babası.








Haber: Mustafa Özcan..



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.