Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu Esat Kalay

Geyikli Gültepe Mahallesi'de Üç Bin Meyve Fidan'ı Dikildi.
Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kabul gören proje, Şalpazarı’n da bir ilk, Trabzon’da ise dördüncü proje. Muhtar Mustafa Demirbaş’ın girişimi ile Geyikli Beldesi Gültepe Mahallesi Kavacık mevkiinde bulunan 30 dönüm kızılağaç ihale ile kesildi ve yerine 3 bin meyve fidanı dikildi. 19 Kasım Salı günü fidanların dikimine başlandı. Fidan dikimine Kaymakam Zihni Yıldızhan, Orman İşletme Müdürü Şaban Bekir Yazıcı, Muhtar Mustafa Demirbaş, Orman Muhafaza memurları Engin Köklü ve Ahmet Alışkan ve vatandaşlar katıldı. 

Projenin sahibi Geyikli Gültepe Mahallesi Muhtar'ı Mustafa Demirbaş Proje ile ilgili yaptığı açıklamda; ”Birkaç yıldır hayalimde olan ve uğraş verdiğim bir projeydi. Mahallemde bulunan bozuk yapılı kızılağaçların kesilip yerine vatandaşları faydalanacağı meyve fidanların dikilmesini sağladık, çok mutluyum” dedi. 

Orman İşletme Müdürü Şaban Bekir Yazıcı'da yaptığı açıklamda; 
“Geyikli Beldesinde yaptığımız meyve fidanlama çalışmamız örnek bir projedir. Trabzon da 4 yerde uyguladık birisi Geyikli’de gerçekleşti. 30 dönüm bozuk kızılağaç ormanını ihale ile kestirdik ve tamamen vatandaşlarımızın faydalanacağı 3 bin fidan dikiyoruz.

Diktiğimiz fidanlar, ceviz, karayemiş, ıhlamur ve kestanedir. Vatandaşların faydalanacağı meyve fidanlama çalışmamız devam edecek. Muhtarlar'ın müracaat etmeleri halinde  köy meralarına meyve fidanlama çalışmamız sürecektir. Burada yaptığımız fidanlamanın maliyeti 10 bin TL dir. Fidanlamada Köylü kadınlar yevmiyeli çalışmaktadır, dolayısı ile evlere de ekonomik katkı sağlamaktadır. Orman Köylülerine Orköy den çok düşük faizli kredi vermekteyiz. Bu krediye Şalpazarın'dan ilgi çok düşük önümüzdeki Çarşamba günü köy muhtarlarıyla bu konuda bir toplantı yapalım ve halka ulaşmaya çalışalım” dedi. 

Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan, fidanlama çalışmalarını yerinde inceledi ve İşletme Müdürü Şaban Bekir Yazıcı’dan fidanlama hakkında bilgi aldı. Projede emeği geçenlere teşekkür etti

















Haber: Mehmet YAŞAR
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.