Öne Çıkanlar Selahattin Geldi Ercüment Çömez Hilmi Türkmen Düzköy Sezgin Özdin

Geyikli Belediyesi Ziyareti



Şalpazarı Haber olarak ziyaretlerimiz sürüyor. Bu sefer de Şalpazarı’na bağlı tek belde olan Geyikli Belediye Başkanı sayın Muzaffer Türkmen’i makamında ziyaret ederek bugüne kadar gerçekleştirdiği hizmetler, Geyikli Beldesi’nin durumu ve önümüzdeki yerel seçimler hakkında fikirlerini sorduk.

 

Muzaffer Türkmen, seçilmeden önce verdiği vaatlerinin hepsini yerine getirdiğini, bunları belediyenin kısıtlı bütçesiyle gerçekleştirdiğini ve Türkiye’de borçsuz devredilecek belki de tek belediyenin Geyikli Belediyesi olduğunu vurguladı. Türkmen, daha sonra sözlerine şöyle devam etti. “Bilindiği gibi Sisdağı turizm merkezi ilan edilmiştir. Buraya yatırım yapılabilmesi için öncelikle alt yapı sorununun çözülmesi gerekiyordu. Biz de bu yönde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Kanalizasyon projesi bitme aşamasındadır. Bittikten sonra KÖYDES tarafından 2013’te yapımına başlanacak. Belde sınırları dahilinde iş makinası kiralama usulüyle mahalle ve yollarda menfes ve kanal çalışması yaparak gelen şikayetlerin önemli ölçüde önüne geçtik. İçme suyu projesi çerçevesinde vatandaşlara 60 bin metre boru dağıttık ve 30’un üzerinde depo yaptık.”

 



Araç parkını yeniledik. 

“Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından son model bir çöp arabası hediye edilmişti. Daha sonra İstanbul’daki belediyelerden bir itfaiye aracı ve bir de damperli kamyon hibe edildi. Biz de kredi kullanarak bir makam aracı aldık. Geyikli Beldesi’nin ulaşımın sağlayan Şalpazarı-Şıhkıranı yolu üzerinde dereden belediyeye kadar olan bölümü karayolu kapsamına aldırdık. Bunun 2200 metresi asfaltlandı, geri kalan 1300 metrelik kısmı da yıl içinde asfaltlanacak. Kendi öz kaynaklarımızla 3000 metre beton yol yaptık.”

 

Şalpazarı’nda aday olacak mı? 

Başkan Muzaffer Türkmen’e 27 Ekim 2013 seçimlerinden önce Geyikli Belde Belediyesi’nin kapanacağını hatırlatarak kendisinin Şalpazarı Belediye Başkanı adayı olup olmayacağını sorduk. Başkan da “Teklif gelirse neden olmasın. Ben belediyecilik anlamında hizmet almasını bilen birisiyim. Ankara’ya gidip istediğini almadan gelen birisi değilim. Beldedeki tecrübemi ilçem için kullanmaktan şeref duyarım. Fakat bu sadece benim istememle olmaz. Halkımız ve ilçe teşkilatımızın da uygun görmesi halinde olur. Bunu da önümüzdeki süreç gösterecektir”



Haber ve fotoğraflar: Mustafa Özcan

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.