Öne Çıkanlar vefat spor Ağasar Şalpazarlılar derneği Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği.Gökhan ipek.turgut ipek İstinye

Fındık Üreticilerine Bilgilendirme Yapıldı.




Şalpazarı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Atatürk İlköğretim Okulu konferans salonunda fındık üreticilerine fındık hastalık ve zararlıları ile mücadele konusunda eğitim toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Şalpazarı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, İlçe Ziraat Odası Başkanı ile Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı.

 

Türkiye’de 600 bin ha üretim alanı (Dünya üretim alanının %84’ü), 600 bin ton üretimi olan (Dünya üretiminin %69’u) ve Dünya fındık ihracatının 300 bin tonunu karşıladığımız çok önemli bir tarımsal ürün olan fındığın hastalık ve zararlıları hakkında Şalpazarı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı teknik elemanlarından Ziraat Mühendisi Metehan İlarslan tarafından ilçemiz çiftçisine önemli bilgiler verildi.

 

Düzenlenen çiftçi toplantısında çiftçilere fındık hastalık ve zararlıları ve zarar şekillerini gösteren görsel bir sunum yapıldı. Çiftçilerimizin fındık zararlıları konusunda bilinçlenmeleri ve bu zararlılara karşı nasıl bir mücadele yöntemi uygulayacakları anlatıldı. Çiftçilerimizin zirai mücadele konusunda Şalpazarı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden her zaman destek alabilecekleri söylendi.  

Şalpazarı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Atatürk İlköğretim Okulu konferans salonundaki toplantıya  katılım son derece sınırlı kaldı. Köy ve mahalle muhtarlarının bilgilendirilmiş olmasına rağmen ilçemizde bulunan fındık üreticisi olarak kendilerini lanse eden vatandaşlarımızda bu tür toplantılara katılım az olduğundan çiftçilere yeterince bilgi aktaramadıklarını söylediler. 








Haber ve fotoğraflar: Mustafa Özcan






banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.