Öne Çıkanlar Necmi Kandil Ali Kandemir Avcılar dernegi abzon İli Şalpazarı İlçesi Sinlice Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Beykoz

Fındık üreticileri destek bekliyor.



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker 22.09.2012 Cumartesi günü yapmış olduğu açıklamada fındık üreticilerine desteğin devam edeceğini söylemişti ancak bu konu hakkında bakanlar kurulundan bir karar verilip iş resmiyete binmedi.
 
Dünya fındık üretimi ve ihracatının büyük kısmını elinde bulunduran Türkiye'de fındık üreticileri yeterince devlet desteği alamadıkları için mağdur ediliyorlar.
 
Tarım bakanı Mehdi Eker 22.09.2012 cumartesi yapmış olduğu bir konuşmada fındık üreticilerine desteklemenin devam edeceğini, bunun kaç yıl devam edeceğine henüz karar vermediklerini, bu konuyu bakanlar kurulunda karara bağlayacaklarını söylemişti. Aradan geçen zaman diliminde hiç bir ses çıkmadı.

Yeni yıla az bir zaman kala vatandaşların fındık desteklemesinin başlayıp başlamayacağı hakkında tarım ilçe müdürlüğü ile köy ve mahalle muhtarlarına sürekli sorular sordukları öğrenildi. 

Vatandaşlarımız da; Yeni yıla girmemize sayılı günler kaldı. fındık desteklemesinin başlayıp başlamadığını ilçelerde bulunan tarım ilçe müdürlük leri ve köy mahalle muhtarlarına sorup durduklarını acaba ne zaman başlayacak dedikleri duyumuna ulaştık.  

Yeni yıla az bir zaman kala vatandaşların fındık desteklemesinin başlayıp başlamayacağı hakkında tarım ilçe müdürlüğü ile köy ve mahalle muhtarlarına sürekli sorular sordukları öğrenildi. 

Alan bazlı fındık desteği, uzun yıllardır emeğinin karşılığını alamayan fındık üreticileri için hiç değilse gübre vs. gibi ihtiyaçların karşılanmasında bir nebze nefes aldırıyordu. 

Haber: Mustafa Özcan



banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FASUĞU KEMAL 11 yıl önce

evet güzel bir haber bizde cevap bekliyoruz....