Öne Çıkanlar Çelige Tuzla Belediyesi PTT tekstil Erhan Yavuz

Fındık mevsimi değişti

Bölgemizde fındık bahçesi olanlar izinlerini ağustos ayına göre ayarlar, ağustosun başlarından itibaren de sahil kesimlerden iç kesimlere doğru giderek ilerleyen tarihlerde fındık toplanmaya başlanırdı. Gelir kaynağı olmaktan çoktan çıkan fındık, memlekete gidip iki eş dost görmek için bir vesileydi artık.

Ancak bu sene ağustos ayının ilk haftası bitmek üzere olmasına rağmen fındık henüz toplanma aşamasına gelmiş değil. Bunun nedeni olarak da kış mevsiminin sıcak, fındığın döllenme ve tozaklanma döneminin soğuk, fındığın gelişme döneminin de yağmurlu geçmesi olarak gösteriliyor. 

Fındık mevsiminin gecikmesi, gerek memlekette yaşayanların ve gerekse izin alıp gelenlerin planlarını alt üst etti. Bu gidişle eylül ayına sarkacak olan toplama işleminin bitirilip, yağmur ve rutubet mevsimi gelmeden kurutma işleminin sağlanıp sağlanamayacağı endişesi herkesi sardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.