Öne Çıkanlar Bişi Mustafa Özdemir yol bülent şirin görev bölüşümü

Fidanbaşı kültür merkezi açıldı.

Öğleden sonra başlaması planlanan tören yağmur ihtimali nedeniyle öğleden önceye alındı ve törenin ardından kılınan cuma namazından sonra topluca yenen yemekle sona erdi.

Törene Şalpazarı Kaymakamı Soner Zeybek, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Kartal Belediye meclis üyesi İbrahim Sarı, Ak Parti Şalpazarı ilçe başkanı Yusuf Yılmaz, Şalpazarı İlçe tarım müdürü İsmet Karabayır, Trabzon Şalpazarlılar Derneği başkanı Turgut Kahraman, Samsun Şalpazarlılar Derneği başkanı Nurettin Balta, ŞALFED eski genel başkanı Harun Özdemir, Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği başkanı Hasan Keskin ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan tören, aşr-ı şerif ve mealinin okunmasının ardından konuşmalarla devam etti. İlk söz alan Fidanbaşı muhtarı Osman Buğaz, kısa bir selamlama konuşması yaparak törene katılanlara ve merkezin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra mikrofona gelen belediye başkanı Fehmi Cengiz konuşmasında önemli noktalara değindi. Bu gibi girişimlere belediye olarak ellerinden gelen yardımı yaptıklarını ve yapmak zorunda olduklarını söyleyen Cengiz, daha sonra şöyle devam etti. “Burada Fidanbaşı’na yakışır bir eser meydana getirildi. Her köyde bulunmasını temenni ediyoruz. Bu ihtiyacı idrak ederek merkezi yapan Tımaralıları tebrik ediyorum. Seçilmişlere karşı eleştirilerinizi dile getirmekten çekinmeyin. Onlar bizlere yön verecektir. Şalpazarı’nın nüfusu aslında 11 bin, fakat şu anda burada 30 bin civarında insan var. Bu başta trafik olmak üzere bir çok sıkıntıya sebebiyet veriyor. Gurbette yaşayan emekli olmuş hemşehrilerimizden bir ricamız var: Geri dönsünler ve nüfuslarını buraya aldırsınlar. Barındırdığımız resmi nüfus oranında il özel idareden daha fazla yardım alabileceğiz.”

Başkan Fehmi Cengiz’den sonra konuşan Fidanbaşılılar Derneği başkanı Salih Kanbut da törene katılan ve derneğin inşasında emeği geçenlere teşekkürle başlayan konuşmasına şöyle devam etti: “Çok ihtiyacımız olan kültür merkezini bir yıl on ay gibi rekor bir sürede bitirdik. Açılış münasebetiyle her yıl geleneksel olarak İstanbul’daki dernek merkezimizde düzenlediğimiz bayramlaşma törenini iptal edip buraya geldik. Ayrıca bir yakınımızı kaybetmenin de üzüntüsünü yaşıyoruz. Üzüntümüzü paylaşan bütün dostlarımıza ayrınca teşekkür ediyorum”

Daha sonra söz alan ŞALFED eski genel başkanı Harun Özdemir de merkez hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Özellikle cenazeye katılan bayanların sıkıntılar yaşadığını ve merkezin bu konuda büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini ifade eden Özdemir, teknik bilgilerin ardından İstanbul’daki derneğin de pek yakında kendi mülkü olan bir mekana taşınacağının müjdesini verdi.

Son olarak konuşan Şalpazarı Kaymakamı Soner Zeybek de, bir çok ilçede görevde bulunduğu halde ilk kez böyle bir açılış yaptığını ifade ederek merkeze övgüler yağdırdı.

Kaymakamın kısa konuşmasından sonra töreni sunan imam Mustafa Bulan, inşaatta harcanan para miktarını ve kalan borcu açıklayarak, borcun kapanması için yardım toplanacağını söyledi. Fidanbaşılılar Derneği yönetimi 2500 lira ile en büyük bağışı yaparken, uzun bir kuyruk oluşturan davetliler toplamda 28950 lira yardımda bulundu. 

Bağıştan sonra topluca kurdela kesilerek kültür merkezi hizmete açıldı.


















































Fotoğraflar yayına hazırlanıyor...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
idris kanbut 13 yıl önce

kim nehayır işlediyse allah hepinize daha çok versin bu eser çalışmadan .gelmiyor çalışmasan ancak laf üretirsin çalışırsan böyle bir mekan yaratırsın tüm camiaya başkanına muhtarına hocasına herkese özellile dayıma raif metine koşturdukları için ayaklarına saglık dilerim hayırlarını allah kabül eylesin sagolsunlar herkese böyle bir eser nasıp eylesin

Avatar
Salih kanbut 13 yıl önce

fidanbaşı köyü kültür merkezi binasının açılışına ta istanbullardan gelerek şalpazarı habere ve günebakış gazetemize, gazetemiz diyorum çünki biz aile olduk haber yapan sevgili bülent şirin beye ve mustafa atalara çok teşekkür ediyor başarılarının deamını diliyotum.

Avatar
ilhan öztürk 13 yıl önce

fidanbaşı köyü kültür merkezi açılışını bu şekilde ekranlarınıza taşıdığınız için şalpazarı haber editörlerine teşekkürlerimi sunuyorum.kültür merkezi köyümüze ve ilçemize hayırlı olsun...