Öne Çıkanlar Necmi Kandil Ali Kandemir Avcılar dernegi abzon İli Şalpazarı İlçesi Sinlice Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Beykoz

Çamlıca Köyü Şantiye gibi



Çamlıca Köyü'nde devam eden köy konağı inşaatı ile ilgili bilgi aldığımız köy muhtarı Hasan Yamaç, bize şu açıklamalarda bulundu.

 

Üç kat üzerine inşa edilen köy konağının en alt katı köyün bayramlarda keşkek, davet gibi etkinliklerde kullanılacak. Bir oturma odası, iki oda, bir mutfak, banyo ve tuvalet bulunan 2. katın ise cami lojmanı olarak, en üst kat ise köy ve caminin çay ocağı olarak kullanılacak. Burası gelen misafirlerin oturarak sohbete edebilecekleri bir mekan olacak.

Kaba inşaatı biten köy konağının şu anda yapılan çalışmalarda camlarıyla elektrik ve su tesisatlarının tamamlandı.Sıvası da bitmek üzere, sıvanın bitiminde iskeleler sökülmeden boyasının da tamamlanacak. Ondan sonra geriye kalebodur ve kapılar kalıyor.

 

Minarenin temeli de atıldı

Muhtar Hasan Yamaç Çamlıca köyü camisinin minaresinin temelinin atıldığını, yapılacak olan minarenin çift şerefeli olacağı ve toplam uzunluğunun temelden itibaren yaklaşık 39-40 m'yi bulacağını söyledi.

Temele yaklaşık 62 m küp hazır beton döküldüğünü ve minare inşaatının bir aksilik çıkmadığı takdirde hava şartları da düzgün giderse 1 ay içinde tamamlanacağını söyleyen Muhtar Hasan Yamaç, temelden yukarıya ise ortalama 60 m küp çakıl ile 250 torba çimento harcanacağını söyledi. Muhtar Yamaç, minarenin toplam maliyetinin 40 bin TL'nin üzerinde olacağını söyledi.

Çamlıca Muhtarı Hasan Yamaç, sözlerini teşekkürle tamamladı. “Bu çalışmalarımızda başta İstanbul Kirazlıtepe’deki Çamlıca köyü derneğimizin başkanı Şevki Çakır ve yönetim kurulu ile üyelerimizin, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Hilmi Türkmen ve Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk'un çok büyük destekleri olmuştur. Kendilerine verdikleri bu destekten dolayı Çamlıca köyü muhtarı olarak teşekkür ederim."


























Foto:Zeki Yamaç



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.