Öne Çıkanlar Büyükşehir Yusuf Yazıcı Yeşilyurt Burdur Müftülüğü Tosya

Boş Duran İnsanın Kafası, Şeytanın Çalışma Odasıdır.
Şalpazarı Müftülüğünün bugün düzenlenen aylık mutat toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığında çok önemli birimlerde Daire başkanlığı yapmış ve bölgemize çok hizmetleri olmuş emekli Şükrü Öztürk, Şalpazarı Müftülüğü Konferans salonu'nda Din Görevlilerine bir Konferans verdi.

Din Görevlilerine çok önemli açıklamalarda bulunan Şükrü Öztürk, İlçemiz İmam-Hatiplerine hitaben; "Çok önemli bir görevdesiniz. Ülkemizin nüfusu 77 milyon, Diyanet İşleri başkanlığı personel sayısı ise 100 bin, 77 milyondan 100 bin kişinin içerisine hem de kutsal bir göreve nasip olmuşsunuz. Böyle bir kutsal göreve nasip olduğunuz için şükretmelisiniz ve görevinizin önemini iyi bilmelisiniz."

"Zamanında Geyikli Beldesinden Yayla Bayraktar hoca efendinin babası Rahmetli Eşref amca babamı ziyarete geldi. Rahmetli babama “Trabzon da bir okul açılmış, o okulda Kur’an da okutuluyormuş ben oğlumu verdim, bu oğlunu sende versene” dedi.

Rahmetli babam bir gün Trabzon’a gitti beni de kaydetti. Böylelikle İmam-Hatip okulunu, ardından Yüksek İslam Enstitüsünü de bitirdim. Diyanet İşleri Başkanlığında Hac İşleri Daire ve Din Eğitimi Daire Başkanlığı gibi çok önemli görevlerde İslam’a ve İnsanlığa hizmet verme imkanı buldum. Görevinizin önemini iyi bilin. Sürekli değişen dünyada kendinizi yenilemek zorundasınız. İnsanlar için maneviyat bir ihtiyaçtır, kalacak evi olmayan insanları duyarız ancak mabedi olmayan topluluk göremezsiniz. “Yarım doktor candan, yarım hoca dinden eder” atasözünde olduğu gibi bizim yarım olma şansımız ve lüksümüz olamaz. Hz Ömer Halife olur olmaz herkesin fetva vermesini yasaklamıştır. Sınav açmış ve kazananların listesini fetva vermeye yetkili kişiler diye idaresi altındaki bölgelere ilan etmiştir. Ne acıdır ki; Müslümanların bir ansiklopedisinin olmadığını fark eden Hollandalı papazlar bir çalışma başlatmışlar ve 1944 Yılında  İslam Ansiklopedisi bastırmışlardır. Bu ansiklopedinin Türklerle ilgili kısmını Türkiye’de din adamlarına yazdırmışlardır. Yıllarca sürdürülen çalışma sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı bu ansiklopediyi Türkçe’ye tercüme ettirmiştir.

Diyanet işleri Başkanlığı çok güzel çalışmalara imza atmaktadır. Yayınlarını, bastırdığı kitapları, tefsirleri, ansiklopedileri çok güvenilirdir. Herhangi bir çalışma 3 aşamalı değerlendirme sonucunda Din İşleri Yüksek Kuruluna gelir ve bu kurulda süzgeçten geçirilir. 1980'li yıllarda bir çalışma başlattık ve İslam Ansiklopedisi çıkarmaya karar verdik. 1989-1990 Yılında ilk cildini çıkardık. tamamı 44 cilt olan İslam Ansiklopedisinin 1.500 kişi yazarı vardır. Bu Ansiklopediden Kütüphanenizde mutlaka bulunsun ve cemaatinize de tavsiye ediniz.

Cemaatiniz ile iyi geçinin, Mesleki Kültür ve Genel Kültürünüz çok iyi olsun. Mesleki Kültür ikiye ayrılır; 1-İcra ettiğimiz görevle ilgili kısım( Kur’an-ı Kerim) 2- Dini Kültür.

Bir gün bana 65 yaşlarında emekli bir emniyet amiri geldi. Kur’an-ı Kerim okumasını öğrenmek istiyorum dedi. Ben de kendisini bir imam arkadaşa yönlendirdim. Kısa  bir zaman sonra aynı kişi tekrar geldi ve Hafız olmak istediğini söyledi. Hacı Bayram Camii İmamını arayıp emniyet amirini kendisine yönlendirdim. Bir zaman sonra tekrar geldi, 'hocam ben hafız oldum, kıraat ilmi almak istiyorum' dedi. Adamın bu yaştaki azmine hayran kalmıştım. Sizler de Kur’an’a çok önem veriniz, hafız olmak için yaşınız ne olursa olsun çalışınız.

Sütpınar Kur’an Kursunu tekrar eski günlerine getireceğiz. Çalışmalarınızı yakinen biliyorum ve destekliyorum.

Eğitim; bir adım önde olanların bir adım geride olanlara bilgi ve tecrübesini aktarmasıdır. Cemaatle ve derneklerle iyi diyalog içerisinde olunuz. Yüzde yüz kötü insan olmaz, yüzde yüz iyi insan da olmaz. Yerli yerinde hareket etmeliyiz, usulünü bilmeliyiz. Fatih Sultan Mehmet “Yerli yerince davranırsan özür dilemek zorunda kalmazsın” demiştir. Boş duran insanın kafası, şeytanın çalışma odasıdır. İlimle meşgul olun ve cemaatinizi de ilimle meşgul edin, anlatın, öğretin” dedi.

İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik, kürsüye gelerek vermiş olduğu bilgilerden dolayı Şükrü Öztürk'e teşekkür etmesinin ardından konferans sona erdi.





Haber:Mehmet Yaşar.




banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.