Öne Çıkanlar Refik Kurukız Hilmi Türkmen Yattara Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Necmi Kandil

Ankara'da Her Yönüyle Trabzon Etkinliği başladı.
Trabzon Vakfı ve Trabzon Kültür Derneği'nin Ankara'da düzenlediği Trabzon Etkinlikleri'nin yedincisi Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı. Etkinlikte, Trabzon'un yöresel yemekleri ve ürünlerinin yer alacağı sergiler de açıldı. Çağdaş sanatlar ve el sanatları sergileri, dinletiler, yöresel yiyecekler, yayla pazarı sunulacak. Etkinlik 4 gün sürecek.

İlçemizi temsil eden ve yöresel kıyafetler, Ağasar Balı, yöresel süs eşyaları, kaymakamlığımızın çanta ve tanıtım broşürlerinin sergilendiği Şalpazarı Kaymakamlığı standı yoğun ilgi gördü.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nde ilçemizi temsil eden Şalpazarı Kaymakamlığı standını Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan ve eşi Tonya Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Belediye Başkanı Fehmi Cengiz ile köy muhtarları ziyaret etti.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nin resmi açılış törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve birçok vatandaş katıldı.

Kültür merkezi binasında Trabzon yöresine ait kıyafetler, el yapımı Sürmene bıçakları, Karadeniz çayları ve sadece mısır unundan yapılan Trabzon ekmeği tanıtılıyor. Ankara'da yaşayan Trabzonluların yoğun ilgisini çeken stantlarda, ürün satışları da yapılıyor. Trabzon ürünleri için bahçeye kurulan çadırda ise hamsi, Akçaabat köfte, kahvaltılık peynirler ve Karadeniz tatlıları bulunuyor. Trabzon'a özgü yemekleri 4 gün boyunca Ankaralılar ve tüm Karadenizliler etkinlik kapsamında doyasıya yiyebilecek. Etkinlikler kapsamında Süreyya Davulcuoğlu, Apolas Lermi, Cemal Kaygusuz, Fuat Saka ve İbrahim Can'ın birer  konser vercek.













Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.