Öne Çıkanlar istanbul Harun Demir Sinlice Şalpazarı Engin Çırakoğlu

 Alıtaşı obası camisine kavuştu
Alaca Yaylası’nda Alıtaşı obasında yer alan, Dereköy ve Sütpınar köylerinin ortaklaşa inşa ettirdiği ve yapılmasına Sütpınar muhtarı Aliosman Kıran’ın önderlik ettiği cami törenle açıldı.

85 bin lira maliyeti olan cami için daha önce toplanan 70 bin liraya, törende toplanan 38 bin lira da eklendi ve böylece caminin borcu kapanmış oldu. Kalan 13 bin liranın da minare yapımı için kullanılacağı bildirildi.

Caminin açık arttırmaya çıkarılan anahtarını Dereköy’den Fatma Muhçu aldı. Duygulanan Muhçu göz yaşlarını tutamazken, arsasını satıp anahtarın bedelini ödeyeceğini söyledi.

Sıcak ve güneşli bir havada yapılan törene Şalpazarı ÇPL Müdürü Kemal Türkmen, Şalpazarı İlçe müftüsü Abdurrahman Küçük ve emekli müftü Mahmut Olgun ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Açılışta kısa bir konuşma yapan ilçe müftüsü törene katılan ve yardımlarını esirgemeyenlere teşekkür ederken, daha sonra topluca namaz kılındı ve keşkek ziyafeti verildi.

Törenin sunuculuğunu yapan sitemiz yazarlarından Abdullah Gülay, programın aralarına serpiştirdiği kısa konuşmalarında Osmanlı külliyelerine değindi, camilerin dağlara kadar gitmiş olması karşısında emeği geçenlere teşekkür etti ve bu camilerin Kuba mescidinin, Mescid-i Nebevî’nin mirasçısı olduğunu söyledi.

Emekli imam hatip Ahmet Kıran da katılanlara teşekkür ederek yayla şenliklerinin tartışılması gerektiğini, her düzlükte horon oynanmasının doğru olmadığını ve bu durumun artık kültür olmaktan çıkarak yozlaşmaya doğru gittiğini vurguladı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.