Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes TULAŞ Adem Yazıcı Şalpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü

“Ağasar’ın eğitimden başka çıkış yolu yok''

Dün (16.05.2014) akşam geç saatlerde İstanbul'dan hareket ederek sabahın erken saatlerinde Çanakkale'ye varan kafile sabah kahvaltısını Eceabat'ta yaptıktan sonra gezi rehberi Hayrettin Gümüş'ün rehberliğinde Çanakkale Şehitliğini gezdikten sonra akşam saat 19:00 sularında Gecenin yapılacağı İstanbul Küçük Çamlıca'da bulunan DSİ Sosyal tesislere geldi.

Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin organize ettiği “Memleketimin Yöneticileri Buluşuyor” etkinliklerinin 3. ve son günü Çamlıca DSİ Tesisleri’nde düzenlenen geceyle sona erdi. Soma’da meydana gelen facia nedeniyle müzik-eğlence bölümünün iptal edildiği geceye yaklaşık 500 kişi katıldı.

İmar ve İskan eski bakanı Mustafa Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve ŞALFED Eski Başkanı Muzaffer Bayraktar, Şalpazarı eski Belediye Başkanı Mehmet Muhcu, Geyikli eski Belediye Başkanı Ahmet Yüksel Gülay, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş, Trabzon Şalpazarlılar Dernek Başkanı Turgut Kahraman, Enerji Bakanlığı’nda daire müdürü Ayhan Kandemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda daire müdür yardımcısı Mehmet Özkan, ŞALFED Eski Başkanları Harun Özdemir ve Köksal Durmuş, Meltem tv Spor Müdürü Mustafa Kahraman, ŞALFED’e bağlı dernek başkan ve yöneticileri, bürokrat ve eğitimciler ve daha pek çok değerli isim geceye katılanlar arasındaydı.

Aynı zamanda Eğitim Derneği’nin de yönetim kurulu üyesi olan ünlü organizatör ve sunucu Necati Selvitop’un başarıyla sunduğu gece saygı duruşu, merhumların ruhuna fatiha okunması ve Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, okunan ayetlerin mealini ve yorumunu da yaparak Soma felaketi özelinde kısa bir dini sohbet yaptı.

Müftüden sonra dernek yöneticilerinden Sultantepe Ortaokulu Müdürü Nedim Güney Operatör Doktor Emsal Cüre, ŞALFED Başkanı Semih Durmuş ve Abdullah Gülay sırayla birer konuşma yaptılar ve eğitim ve empati üzerine kısaca bilgilendirme yaptılar.

Yönetim kurulu sahneye davet edildi, başkan Hasan Keskin kısa bir selamlama ve teşekkür konuşması yaptı.

Yönetim Kurulu sahneden indikten sonra Şalpazarı’ndan gelen kafile sahneye alındı ve tek tek davetlilere tanıtıldı.

Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk da kısaca birkaç kelam ettikten sonra mikrofona Hilmi Türkmen geldi. Yarım saatlik bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı, Eğitim Derneği’ne övgüler yağdırarak kendi eğitim sürecinde yaşadığı zorluklardan bahsetti, şimdiki imkânlar olsaydı daha farklı yerlerde bulunabileceklerini kaydetti. Hilmi Türkmen daha sonra özetle şunları söyledi. “Şalpazarı’nın eğitimden başka çıkış yolu yoktur. Çok zeki çocuklarımız var. Onların elinden tutmak bizim görevimizdir. Şimdi imkânlar geniş. Bu imkânları kullanarak o çocuklarımızı önemli makamlara getirebiliriz. Ülkeye ve dünya medeniyetine çok faydalı insanlar olabilirler. Kemençe ve horon bizim kültürümüz, onlardan vazgeçmemiz mümkün değil ama derneklerimizin artık farklı şeyler yapması ve vites büyütmesi gerekiyor. Biz bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” 

Hilmi Türkmen sahneden inmeden sunucu Necati Selvitop Şalpazarı Eğitim Derneği’ne bir mekân kazandırmak istediklerini ve bu konuda başta Hilmi Türkmen olmak üzere herkesin desteğini beklediklerini söyledi. Türkmen de “gönlümüzden gelen bu mekânın Üsküdar’da olması. Şimdi bir rakam söylersem sizin zararınıza olur. Ben her türlü desteği vereceğim” dedi.

Başkan Türkmen'in konuşmasının ardından Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Keskin yapmış olduğu desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Av.Hilmi Türkmen'e bir Plaket takdim etti.

Yardım etmek isteyenlerden yardımlar toplandıktan sonra son söz Samsun Milletvekili Mustafa Demir’e verildi.

Mustafa Demir, Soma’daki feci kazadan kendi eğitim hayatındaki zorluklara, eğitimin öneminden Şalpazarı’nın güzelliklerine kadar geniş bir perspektif çizdiği konuşmasında herhangi bir yardım ya da destek sözü vermedi.

Gece Plaket töreninin ardından sahnede çektirilen toplu hatıra fotoğrafından sonra sona erdi ve kafile de saat  00:30 sularında otobüse binerek Şalpazarı’na doğru yola çıktı.


Fotoğrafların tamamını Facebook sayfamızdan görebilirsiniz..

www.facebook.com/media/set/

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serdar Çelik 10 yıl önce

Bu yorumu kadir gülayın yazabilmesi için 20 yıl okuması ve de insanlık eğitimi alması lazım. Kendisi hayatta hiç bir yere bir kuruş destek vermiş mi bi sorun bakalım. Özel isimleri kuralına göre yazmış eklerini ayırmış yani ....

Avatar
kadir gülay 10 yıl önce

Mustafa Demir, Soma’daki feci kazadan kendi eğitim hayatındaki zorluklara, eğitimin öneminden Şalpazarı’nın güzelliklerine kadar geniş bir perspektif çizdiği konuşmasında herhangi bir yardım ya da destek sözü vermedi.