Öne Çıkanlar Zeki Çabuk Sisdağı Bahri Beldüz oto boya işçi alımı

Ağasar Giysileri ve El Sanatları Sergisi Açıldı
Bu gün (05.09.2012)  saat 14:oo'da Şalpazarı İmam Hatip Lisesi dördüncü katında Şalpazarı Halk Eğitim Merkezi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı [DOKA] destekli proje kapsamında  kursiyerler tarafından hazırlanan Geyikli Beldesi Yeşilyurt Mahallesi, Yeni Mahalle ve civar köylerde açmış olduğu ağasar giysileri sergisi açıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Beşikdüzü kaymakamı ve Şalpazarı kaymakam vekili Alaattin Aktaş, yöre kültürüne sahip çıkılmasını tavsiye ederek bu renk seçeneğinin başka bir yerde daha bulunmadığını, doğanın içinde yeşil ile vadinin birleştiği bir yere kurulu olan Şalpazarı'nın kalkınması için en elverişli zaman olduğunu söyledi. Aktaş, sözlerini "İlçenizi bu yöresel el sanatlarınını üreterek kazanç sağlayabilirsiniz" diyerek noktaladı.  

Kendisinin de bir Anadolu çocuğu olduğunu ve annesinin de bizim kültürümüze yakın bir kültür kuşağında yaşadığını ve yaşamı boyunca idare etmesini bildiğini, hiçbir şeyi çarçur etmediğini, her şeyi idareli kullandığını söyledi. Kurs hocalarına plaketleri takdim edilerek, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardında toplu olarak sergiyi gezildi.

Haber ve fotoğraflar: Mustafa Özcan
banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.