Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Sisdağı ŞALFED Kadırga

24 Kasım Öğretmenler Günü İlçemizde Törenlerle Kutlandı.
24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, yapılan Öğretmenler günü kutlaması Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Saat 13:15'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması'nın ardından, Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu’nda Öğretmenler günü kutlamaları devam etti.

Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu’nda devam eden Tören saat 13:30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan mesaj okundu. En genç öğretmen ve en kıdemli öğretmen tarafından günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yapıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrettin Özdemir; “Bugün bizim günümüz. Bugün öğretmen olmanın mutluluğu içindeyiz. Öğretmenlik, sevgidir, idealizmdir, coşkudur, duygudur, haktır, hukuktur, düşüncedir, fikirdir, yeniliktir, aşktır, tüm bunları öğreten sihirli bir el'dir” dedi.

Özdemir daha sonra “Hayallerinden, umutlarından, gençliklerinden fedakârlık yaparak güzel ülkemizin her bucağında çalışırken şehit olan öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

İlçemiz Kaymakamı Zihni Yıldızhan yaptığı konuşmada; Tüm öğretmenlerin, Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı.

Kaymakam Yıldızhan, “İnsanoğlu tarih boyunca kendini, evreni, dünyayı, maddeyi ve var oluş nedenini öğrenme ihtiyacını duymuştur. Bu ihtiyacı da en güzel karşılayanlar önce Yüce Allah’ın yardımıyla Peygamberler yani enbiyalar ve onların mirasçısı olan evliyalar yapmıştır. Bu nedenledir'ki öğretmenlik mesleğine ‘peygamber mesleği’ denir. Öğretmenlik çok yüce ve çok ehemmiyetli bir meslektir. Tabii bu mesleğin yüceliğini ve ehemmiyetini en iyi bilenler öğretmenlerimizdir. Ben bu temennilerle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tekrar yürekten kutlarken, emekli olan öğretmenlerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Şehit öğretmenlerimize ve ahirete intikal etmiş öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmetler diliyorum” dedi.

İlçemiz okullarındaki öğrencilerimizin orotoryo,şiir etkinlikleri ile devam eden programda anaokulu öğrencilerimizde gösterilerini sundular.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin merasimi yapıldı. Emekliye ayrılan merhum İHL Müdürü Osman Demirci’nin Hizmet Şeref Belgeleri Kardeşi Mehmet Demirci’ye İlçemiz Kaymakamı Zihni Yıldızhan verdi. İlkokul, Ortaokul, Lise ve dengi okul öğrencileri arasında düzenlenen ”Benim Gözümde Öğretmen” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören'in son bölümünde ise Şalpazarı ÇPL Pansiyonu'nda tüm öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşen yemek programıyla sona erdi.

Kutlama töreni'ne İlçemiz Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Ziraat Bankası Şube Müdürü Talip  Aktaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrettin Özdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Kabataş, Daire amirleri, Okul müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nurşen DEMİR 10 yıl önce

Emekli olan ve çalışan tüm öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutlarım. Trabzon’da toplantımız olduğu için kutlamalara katılamadım. Ayrıca Ebediyete intikal etmiş olan bütün öğretmenleri; başta okulumuza adı verilen elim bir deniz kazasında kaybettiğimiz sevgili Ayten YILMAZ ve kız kardeşini, amansız bir hastalıkla yakın zamanda aramızdan ayrılan değerli Osman DEMİRCİ Öğretmenimizi rahmetle anıyorum.