Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Sezgin Özdin Sisdağı Ağasar Goşkinu

Hasta Göçünü Önlediğimizi Düşünüyorum..
Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Aydın Ankara dönüşü yaptığı açıklamada bölgenin eksik hekim ihtiyacının karşılandığını söyledi.

Başhekim Aydın, “Ankara’da yaptığımız görüşmeler sırasında mecburi hizmet atamaları kapsamında hastanemize kardiyoloji ve radyoloji doktorlarının atanmasına karar verildi. Eylül ayı içinde yapılacak kurum içi atamalarında enfeksiyon hastalıkları ve beyin cerrahisi uzmanının da hastanemize gönderileceğine dair taahhütte bulundular. Ayrıca kendilerinden ikinci bir pediatri doktoru için söz aldık. Böylelikle bölgenin eksik olan hekim ihtiyacı tamamlanmış olacak. Geniş bir bölgeye hizmet veren hastanemizde mutlaka bir beyin cerrahisine ihtiyaç var. Çünkü bölgede travma ve trafik kazaları çok fazla” dedi.

Yoğunluğumuz Geçen Yıllara Göre İki Kat Arttı.


Hasta sayında geçen yıllara göre çok büyük bir artış olduğunu ifade eden Başhekim Aydın, yüksek rakamlara ulaştıklarının altını çizerek, "geçen yıl kış aylarında acil serviste günde 180- 200 hastaya bakılırken bu kışın bu rakam 350’ye çıkmıştı. Yaz aylarında geçen yıl 400 olarak bakılan hasta sayısı bu yaz 650’ye kadar çıktı. Geçen yıl Pazartesi günleri Polikliniklerimizde 1300 hasta bakılıyordu, yeni binamızın hizmete girmesi ile 1600 rakamlarına ulaştık. Acil servis dahil 30 civarında hekimin görev yapıyor. Hastanemizin acil servisinde ise 10 doktor görev yapacak. Toplamda 132 yatak kapasitesi bulunan hastanemizde 100 civarında temizlik görevlisi, 280 civarında da doktor, hemşire ve sağlık görevlisi çalışıyor" dedi.

Başhekim Aydın, talepleri konusunda kendisini yalnız bırakmayan ve sürekli destek olan başta Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ve AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu’na da teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.