Öne Çıkanlar vefat agasarhaber Hilmi Türkmen Şalpazarı mahalle

''Dengeli beslen, sağlıklı ol. Hareket et, zinde kal''

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ''Dengeli Beslen, Sağlıklı ol; Hareket et, Zinde Kal'' projesi çerçevesinde, Şalpazarı'nda sağlıklı yaşam için yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Şalpazarı Kaymakamlığı öncülüğünde Şalpazarı İlçe Hastanesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Şalpazarı Anadolu Lisesi öğrencileri ve personelinin katılımıyla Şalpazarı Anadolu Lisesi bahçesinden başlayıp Şalpazarı İlçe Hastanesinde sona erdi. 

Şalpazarı Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Özdemir; ''Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Bireylerin düzenli fiziksel aktiviteyi yaşamlarının bir parçası haline getirmeleri, sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasında rol oynadığı gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltarak artan sağlık harcamalarının azaltılmasında da önemli rol oynamaktadır'' dedi.

Şalpazarı Anadolu Lisesi bahçesinde başlayan etkinlik çerçevesinde öğrenciler; ''Dengeli Beslen, Sağlıklı ol; Hareket et zinde kal'', Harekete Çocuklukta Başla, yazılı pankartları taşıdılar. Yürüyüşten sonra Şalpazarı İlçe Hastanesi personeli tarafından etkinliğe katılanlara su ve elma ikram edildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.