Bizi tanıyanlar biliyor, kişilere ya da olaylara özel yazı yazmak gibi bir usûlümüz yok. Yazarsak da tümevarım amacıyla yazar, örnek kişi ya da olaydan yola çıkarak tüme varmaya çalışırız. Ancak bugün, geçen hafta işlemeye çalıştığımız Büyükliman konusu dahilinde bir istisna edeceğiz. Umarız kusura kalmazsınız.

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekili Aday Adayı Rahmi Coşkun, telefonla bizi arayarak bazı açıklamalarda bulundu. 2007 seçimlerinde yine aday adayı olduğunu ve o zaman açıkladığı bazı projelerin mevcut iktidar tarafından alınıp, aynen ya da biraz farklı şekillerde uygulamaya konulduğunu ve bundan bir rahatsızlık duymadığını, çünkü önemli olanın milletin menfaati olduğunu söyleyen Coşkun, kısa görüşmede takip etmekte zorlandığımız kadar projeyi ardı ardına sıraladı. Ne yalan söyleyelim, biz de herkes gibi politikacı vaatlerine belli bir ön kabul ve ihtiyatla yaklaşırız ama Rahmi Coşkun’u dinledikten sonra projeleri son derece akla yakın ve uygulanabilir bulduk. Raylı sistemden teleferiğe, iş ve aşla ilgili mikro projelerden saygı evlerine kadar pek çok projeyi bizim aklımızda kalmayan teknik ayrıntılarla birlikte aktaran milletvekili aday adayı, Trabzon’a stat yapımı için Akyazı bölgesinin çok yanlış bir tercih olduğunu, bunun ekolojik dengeyi bozacağını ve stadın mevcut Avni Aker stadının yerine yapılması gerektiğini, iktidara geldikleri takdirde hiç zaman kaybetmeden stadın yapımına başlanacağını söyledi.

İstanbul’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının geçen hafta Büyükliman bölgesi için yayınladıkları deklarasyona da değinen Rahmi Coşkun, MHP’nin deklarasyonda geçen “bölge adaylarına sıralamada öncelik verecek siyasi partiye destek” sözünü dikkate alacağı kanaatini taşıdığını da sözlerine ilave etti. Ayrıca teşkilatla ilişkilerinin çok iyi olduğunu, iki ilçe dışında bütün ilçelerin desteğini aldığını açıkladı ve partisinin aday sıralamasını merkezden yapacak olmasına rağmen, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve kanaat önderlerinin görüşlerine müracaat ederek tercihlerini yapacağını söyledi.

MHP’nin iktidar ortağı olduğu dönemde, bürokrat Rahmi Coşkun’un bölgeye ve özellikle memleketi Şalpazarı’na önemli katkıları olduğunu biliyoruz. Kamuoyu yoklamaları, önümüzdeki seçimde iktidarın el değiştirmeyeceğini söylüyor. Ancak biz milletvekilinin bölgesine ve memleketine hizmet etmesi için mutlaka iktidar partisinden seçilmesi gerekmediğini geçmiş yıllardaki gözlemlerimizden biliyoruz. İktidar partisinden seçilenlerin ise mutlaka hizmet edeceği şeklinde bir kayıt olmadığını da… Rahmi Coşkun’un bürokrasideki başarılı çalışmalarını siyasi alanda da göstermesi en büyük dileğimiz. Nihayetinde bölgenin sorunları bellidir, kim hizmet eder ve sorunların çözümüne katkı sağlarsa başımız üstünde yeri vardır.

Sözlerimizi bağlarken, geçen hafta biraz da ihtiyatlı bir şekilde dile getirdiğimiz bilgiyi tashih edelim. İstanbul’da 1. Bölge aday adaylarından sadece Mehmet Muhcu (AK Parti) ve Tahsin Usta (CHP) bulunduğunu yazmıştık, Büyükliman yöresinden. Yine İstanbul 1. Bölgeden Şalpazarlı hemşehrimiz, vizyon sahibi bir işadamı ve deneyimli bir siyasetçi olduğunu yakinen bildiğimiz Enver İpek’in de MHP’den aday adayı olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İnşaallah partileri tarafından seçilebilecek sıralardan aday gösterilirler.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.