Sisdağı'nın bağlı bulunduğu Geyikli Belde Belediyesi Türkiye'nin borçsuz tek belediyesi.Hem belde belediyesi olmanın beraberinde getirdiği kıt imkanlara, hem de beldenin çok dağınık yerleşim arzetmesine rağmen önemli hizmetlerin altına imza atmış, kepçesinden grayderine, nakliye kamyonundan çöp kamyonuna, traktörüne, ambulansına kadar araç parkını tamamlamış bir belediye. Kendi hizmet binasını bile yapmış bulunan belediyenin başarılı eski başkanı Ahmet Yüksel Gülay, Sisdağı için büyük düşünmek gerektiğine inanıyor.

Büyük projeleri düşünebilmek için de yolun asfaltlanmasının şart olduğunu belirtiyor. Ve yolu asfaltlanmaya hazır hale getirmek için de genişletme çalışması yapıyor. Dozeri harıl harıl çalıştırıyor.

Göreve geldikten sonra Sisdağı'na büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Gülay, ilk etapta benzeri bulunmayan topuktan müteşekkil çimleri koruma altına almış. Su problemini büyük ölçüde çözmüş. Önümüzdeki yıllarda daha bol su için çeşitli adımlar atmış. Pazar yerinden Kireçhane'ye kadarki bölüme su verebilmek için pompalar almış. WC sayısını hem arttırmış hem de temiz tutulması için gereken önlemi almış. Açık alanda et satımı yasaklanmış. Belediye tarafından inşa edilen 18 dükkan kiraya verilerek buralarda et kesilir ve satılır olmuş.

SİSDAĞI İLE ÖZDEŞ KAVURMA

Sisdağı denilince kavurma akla gelir. Sisdağı'nda kavurma bir kültür özelliği taşımakta. Dünyanın hiç bir yerinde görülmediği şekilde Sisdağı'nda kesilen et Sisdağı'nda tüketilmekte. Bu seneki şenlik haftasında 40 ton et kesilmiş, kavrulmuş ve yenmiş. Eskiden iptidai şartlarda yapılan kavurma işlemi de modernize edilmiş. Eski barakalar belediye tarafından yenilenmiş. Yeni sobalar temin edilmiş.
Pazar alanını da daha modern hale getireceklerini, kalabalık haftalarda oluşan trafik sıkıntısını da gidereceklerini söyleyen eski Başkan Gülay, "esas büyük projemiz başka" diyerek şöyle diyor:

MUAZZAM "YAY"A BÜYÜK PROJE

"Şalpazarı Belediye Başkanı ile beraber Karakırsak ile Sisdağı arasında, bungalow evlerden, otele, motele, spor tesislerine kadar turisti buraya çekecek bir projemiz var. Orman, Turizm, Çevre Bakanlıklarında istişare ettik. Ekonomik koşullar nedeniyle şu anda projeyi hayata geçirmek belki zor görünüyor. Ama biz altyapısını oluşturuyoruz. Çünkü bu yay muazzam bir yay. Mekke'den Arap turistler geldi. Buralara bayıldı. 'Yeter ki yapın. Gerisini bize bırakın' dediler. 5 sene önce Bayındırlık Bakanlığından bir heyetle beraber iki Fransız profesör buraya geldiler. Birisi çığ uzmanı idi. Taa Halil Tepesi'ne kadar çıktık. Bu heyet, hem çim kayağına, hem kış kayağına elverişli Sisdağı'nda her tarafı inceledi. Kar kayağına daha ziyade Halil Tepesinden Fidanbaşı obasına kadar olan yayı uygun gördüler. Fransız profesörün bir tanesi öyle bir şey yaptı ki Halil Tepesinden bizim belediyenin olduğu yere kadar teleferikin ayağını oturttu. Ben Fransa'yı, İsviçre'yi gördüm. Bizim burası oralardan çok daha harika yerler. Bütün bunların olabilmesi için önce yol gerekiyor. Biz de bundan hareketle yolu muazzam bir şekilde genişletiyoruz."

YATIRIMCIYA DESTEK SÖZÜ

Sisdağı'na dünyanın dört bir yanından insan geldiği, döndükten sonra teşekkür telefonları ettikleri bilgisini veren Başkan Gülay, bahsettikleri büyük projeden başka konaklama tesisleri gibi mikro projeler konusunda yatırım yapacak müteşebbise yasal çerçeveler dahilinde her türlü kolaylığı göstereceklerini söylüyor. Geyikli belde vatandaşlarının da Sisdağı'ndaki evlerini, Ege bölgesinde olduğu gibi gelen misafirlere ücret karşılığı açma imkanı bulunduğunu ifade ediyor. Ve sözünü "müteşebbisin gelmesi de yol altyapısına bağlı olduğu için yol çalışması konusunda her şeyimizi seferber ettik" cümlesi ile bağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.