Öne Çıkanlar Şalpazarı vefat spor şalpazarihaber Ağasar Şalpazarlılar derneği

Trabzon Günleri Etkinliği.

Trabzon Federasyonu'nun organize ettiği Trabzon günleri etkinliği 21-22-23-24 Şubat 2013 Tarihinde İstanbul-Eyüp'te bulunan Feshane gösteri merkezinde yapılacaktır
.


Trabzon Federasyonu'nun organize ettiği etkinlikte, yöresel ürün ve el sanatları tanıtılacak.

Trabzon Federasyon Başkanı Haydar Dulkadiroğlu, yapılacak olan etkinlik ile yaptığı açıklam'da; Trabzon'a sosyal, kültürel, turistik ve ekonomik değeri olan projelerin kazandırılması için gayret ettiklerini belirtti.

Dulkadirğlu, sivil toplum kuruluşlarının katma bütçeden pay alan kuruluşlar olmadığını aktararak, ''Bizler ancak yatırımcılarımızı yönlendirerek ve doğru yatırım yapmalarını sağlayarak ilimize katkıda bulunabiliriz. Bunun yanında Trabzon'u gelecek yıllara hazırlayacak projelerin bölgeye kazandırılması için devletimiz yetkilileriyle işbirliği ve diyalog içinde çalışarak katkılar sağlayabiliriz. Örneğin Trabzon'dan da geçecek olan ve devletin yaptıracağı demiryolu projesini çok önemsiyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz ve önerilerimiz var'' değerlendirmesinde bulundu.

Trabzon'un turizm potansiyelini değerlendirebilmek ve geliştirebilmek için Trabzon başta olmak üzere Karadeniz genelinde zihniyet değişikliğinin gerektiğini vurgulayan Dulkadiroğlu, turizm potansiyelinin değerlendirilip geliştirilmesinin bir vizyon ve misyon meselesi olduğunu kaydetti.

Dulkadiroğlu, bu tür etkinliklerin, Trabzon'un ve Trabzonlu'nun kendisini tanıtması için önemli olduğuna işaret ederek, ''Feshane'deki etkinliğimizin, başta Trabzon olmak üzere bölgemize çok ciddi sayıda turistin gitmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Dolayısıyla Trabzon'un doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle, ovasıyla, yaylasıyla tanıtılması gerekiyor. Etkinlik, Trabzon ve İstanbul arasında sosyal olarak çok ciddi bir iletişim oluşturacak, kültürel bir akış sağlayacak. Ekonomik açıdan yöresel ürün ve el sanatlarının tanıtım ve teşhiri sonucu oluşacak talepler doğrultusunda ilimize ekonomik girdi sağlayacak'' ifadelerini kullandı.








banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.