Öne Çıkanlar Beykoz Mustafa Türkmen Selahattin Ural vali Bişi

Sayvançatak Salona Sığmadı
Merkezi Üsküdar Kirazlıtepe’de bulunan Şalpazarı İlçesi Sayvançatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geleneksel dostluk ve dayanışma gecesini yaptı. Hafta arası olmasına rağmen yemekli tertip edilen geceye beklenenin çok üzerinde bir katılım gerçekleşti. Geceye AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı İsmet Uçma, KARKON (Karadeniz Konfederasyonu) Genel Başkanı Tahsin Usta, ŞALFED (Şalpazarı Dernekler Federasyonu) Genel Başkanı Muzaffer Bayraktar, ŞALFED üyesi derneklerin başkan ve yöneticileriyle Sayvançatak muhtarı Erol Çömez ve Kirazlıtepe muhtarı Nazmi Yamaç katıldılar.

Aynı zamanda başarılı bir organizatör ve sunucu olan dernek başkanı Erol Yanık, başka derneklerin gecelerini sunduğu gibi kendi derneğinin de gecesini sunarak tevazusunu ortaya koydu. Erol Yanık, sık sık geceye bu kadar fazla katılım olacağını beklemediklerini söyleyerek izdihamdan dolayı özür diledi ve özellikle kendi köyü mensuplarından misafirlere yardımcı olmalarını rica etti.

Gecede kısa bir konuşma yapan ŞALFED Genel Başkanı Muzaffer Bayraktar, geceyi düzenleyen Sayvançatak Derneği başkanı ve yöneticilerine teşekkür ettikten sonra 22 Nisan cuma akşamı Fidanbaşı Derneği’nin gecesini hatırlattı ve yeni kurulmuş olan Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin 23 Nisan münasebetiyle düzenlediği 3 günlük etkinlik programı hakkında kısaca bilgi verdi. Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı. “Otçuda, şenlikte, böyle gecelerde birlik ve beraberliği çok güzel başardık ama ekonomik ve siyasi çıkarlarda birliğimizi oluşturamadık. Bundan sonra çabalarımız bu yönde olacaktır”



Milletvekili adayı İsmet Uçma da kısa bir selamlama konuşması yaparak, Kirazlıtepe’nin AK Parti’nin siyasi geçmiş ve geleceğindeki öneminin altını çizdi.



Hilmi Türkmen de kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra plaket törenine geçildi.
Güzel çalışmalarından dolayı Sayvançatak kız folklör ekibi hocası Semra Çinkaya'ya plaketi Şalfed Başkanı Muzaffer Bayraktar, Eski dernek Başkanı Ali Kılıc'ın plaketini Hilmi Türkmen, Sayvançatak Köyü'nde görev yapan Akçaabatlı imam Eşref Topsakal'ın plaketini Ali Özdin (Ali hoca),Mustafa Yanık'ın plaketini muhtar Erol Çömez, İsmet Çakmak'ın plaketini de Tahsin Usta verdi.











Gecede sanatçı olarak sırasıyla Yamaç, Yayla Kızı Özlem, Sayvançatak Kız Horon Ekibi ve Mustafa Alkuş ile Temel Türkmen, Yavuz Tonyalı, Aydın Güner sahne aldılar. Usta kemençe sanatçısı Umut Ayvaz da sahneye çıkan sanatçılara başarıyla eşlik etti.

 







banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erol Yanık 13 yıl önce

Hafta içi mesaisinden sonra lütfedip gecemize katılan tüm dostlarımıza,üyelerimize,kardeş derneklerimize,siyaset ve işadamlarımıza,basın mensuplarına(Bülent Şirin,Mustafa Atalar;Neşat Ergül) özelliklede hiç bir ücret talep etmeden sanatlarını en güzel şekilde icra eden sanatçılarımıza(Yavuz Tonyalı,Aydın Güner,Umut Ayvaz,Yamaç,Yaylakızı özlem ,Mustafa Alkuş;Temel türkmen ve kız folklor ekibimize)Şahsım ve yönetim kurulum adına en kalbi teşekkürlerimi sunar,01 mayıstaki SIRGAN festivalinde buluşmak temennisiyle sevgi ve selamlarımı sunarım