Öne Çıkanlar Ercüment Çömez Hilmi Türkmen Düzköy Sezgin Özdin Sisdağı

Sayvançatak Derneği'nden tatlı sert kahvaltı

Sayvançatak Köyü Derneği, kahvaltılı istişare toplantısı düzenledi. Kirazlıtepe’de faaliyet gösteren Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katılımın yüksek olduğu gözlenirken, son bölümde Üsküdar Belediye Başkan aday adayı Hilmi Türkmen de mekâna gelip kısa bir konuşma yaptı.

 

Kahvaltının ardından Dernek Başkanı Erol Yanık söz aldı ve önce 10 Kasım münasebetiyle Atatürk için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk ve şehitlerimizin ruhuna Fatiha okunduktan sonra konuşmalar bölümüne geçildi.

 

Erol Yanık, derneğin burslar başta olmak üzere geçmiş dönem faaliyetleri hakkında kısaca bilgi verdikten sonra açık sözlü ve tatlı-sert bir üslûpla aidat meselesini gündeme getirdi. “Derneğimizin 190 üyesi var ama aidatlarını yatıranların sayısı 70. Demek ki 120 kişi bu 70 kişinin hakkını yiyor. Köylülerimiz arasında aylık 10-20 lira aidatı veremeyecek kimse bulunmuyor. Derneğe iş ilanı asıyoruz, bir kişi ya başvuruyor ya da başvurmuyor. Demek ki işsizlik diye bir sorunumuz da yok. Yeni yasa gereği aidatlarını yatırmayanların üyeliği düşüyor. ” diyen Yanık, daha sonra şöyle devam etti.

 

Aylık 3000 TL. burs ödememiz var. 190 üyenin tamamı aidatını ödese yine yetmiyor. Gelir elde etmek için gece yapıyoruz, ‘o kadar masraf ve zahmete ne gerek vardı?’ gibi spekülasyonlar oluyor. 190 üye ayda 20 TL. ödese burslar da ödenir, gece yapmaya da gerek kalmaz. Sonra bir üyemizin düğünü oluyor, dernekten yardım talep ediyor. İşi görüldükten sonra derneğe uğramaz oluyor. 2010-11 sezonundan beri burs uygulamamız devam ediyor. Biz 5-10 öğrenciyi geçemeyiz diye düşünüyorduk ama tam 30 öğrenciye burs veriyoruz. Bu bir başarıdır. Burs vermeye tek başımıza gücümüz yetmiyorsa üç beş kişi bir araya gelip bir öğrenci bursunu da üstlenebilir

Başkan Erol Yanık’tan sonra ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş kısa bir konuşma yaparak, Sayvançatak Derneği’nin İstanbul’da Şalpazarlıların kurmuş oldukları ilk dernek olduğunu, bugüne kadar çok başarılı çalışmalara imza attığını ve kendilerine destek anlamında ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

 

Davetliler arasında bulunan Kirazlıtepe Muhtarı Nazmi Yamaç da kendisine söz verilmesi üzerine iki dönemdir muhtarlık görevini üstlendiğini, yeni dönemde devam etmek niyetinde olduğunu açıkladıktan sonra hem mahallenin hem de genel anlamda günümüz toplumunun bazı ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu ve bu sorunların çözümünde derneklerin önemli fonksiyonlar üstlenebileceklerini, üstlenmeleri gerektiğini ifade etti.

 

Daha sonra söz alan konuşmacılar da dernek faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak hem kendi desteklerini açıkladılar hem de diğer üyelerin derneğe karşı görevleri konusunda daha hassas olmaları gerektiğinin altını çizdiler.

 

ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş, bölge kültürüne yapmış oldukları katkılardan dolayı Erol Yanık’a federasyon adına bir plaket verdi.

 

Misafirleri Başkan Erol Yanık’la birlikte ağırlayan Derneğin Kadın Kolları Başkanı Saliha Yaşar da kısa bir teşekkür konuşması yaparak, gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

 

Son olarak toplantı salonuna gelen Üsküdar Belediye Başkan aday adayı Hilmi Türkmen “bu bugünkü üçüncü kahvaltım” diyerek geciktiği için mazur görülmesini rica etti. Türkmen, adaylık sürecinin son derece olumlu devam ettiğini, özellikle hemşehrilerinin büyük desteğine ihtiyaç duyduğunu söyleyerek adaylığının kesinleşmesi halinde herkesin çok çalışması gerektiğini ifade etti. 

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EROL YANIK 10 yıl önce

Değerli kadim dostlarım, iltifatlarınıza çok ama çok tşk ederim. elimizden geldiğince katkı sunmaya çalışıyoruz. umarım bir nebze olsun insanlara fayda sunuyorsak ne mutlu. Rabbime hamdu senalar olsun, bizlere bu kabiliyeti ve fırsatı verdiği için. inşallah daha güzel hayırlarda günlerde hep beraber olmak temennisiyle sevgi saygı ve selamlarımı sunarım.

Avatar
Nafi Özdin 10 yıl önce

Güzel bir proğramdı.Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Avatar
emine malkoc 10 yıl önce

erol bey; nerede nasil konusulacagini, kime nasil hitap edeceginini bilen mükemmel bir sunucu.

Avatar
bekir durmuş 10 yıl önce

ağasara her türlü kültürel zenginliği yaşatmaya çalışan erol YANIK başkan sizleri daha güzel yerlerde görmek isteim kahvaltınıza katılamadığım için esnaf ve sayvançatak köyü bu nezih ortamı yaratan sizin öncülüğünüz altında teşekkür ederi