Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar köy şalpazarı.agasar Müftüye Sahip Çıktılar.Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk

Sayvançata Derneği 21 Eğitim Gecesi'ni Yaptı.
Merkezi İstanbul Kirazlıtepe’de bulunan  Sayvançatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 21. Eğitim Kültür ve Sanat Gecesi’ni Yavuztürk Mahallesi Sancak Efsane Salonu’nda gerçekleştirdi. Hafta arası olmasına rağmen büyük bir katılıma sahne olan gecede salon doldu taştı.

Her yönüyle dört dörtlük olan geceyi aynı zamanda dernek başkanı da olan başarılı sunucu ve organizatör Erol Yanık sundu. Geceye MHP Şalpazarı Belediye Başkan Adayı Refik Kurukız, CHP Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı Harun Özdemir, Sayvançatak Köyü muhtarı Erol Çömez, Kirazlıtepe Muhtarı Nazmi Yamaç, ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş, Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk, PTT Kargo Müdürü Muhammet Çolak, ŞALFED’e bağlı olan ya da olmayan dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleri, İşadamları ile çok sayıda vatandaşlar katıldılar.

Kemençe sanatçısı Mustafa Alkuş’un melodileriyle başlayan gece Soner Çakmak’la devam etti. Daha sonra slayt gösterisiyle derneğin burs verdiği öğrenciler teker teker tanıtıldı. Ardından Başkan Erol Yanık’ın kızı Sinem Yanık dernek faaliyetleri hakkında kaleme aldığı kompozisyon çalışmasını okudu. Sinem’in samimi ve akıcı bir dil ve düzgün bir diksiyonla okuduğu metin büyük alkış aldı.

Daha sonra konuşmalara geçildi. İlk olarak konuşan ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş, federasyonun yeni dönem faaliyetleri hakkında kısaca bilgi verdi. Vefat eden ŞALFED Başkan yardımcısı Osman Uzun adına düzenlenen voleybol turnuvasının başladığını ve önümüzdeki haftalarda devam edeceğini söyleyen Durmuş, seyirci olarak herkesi davet etti. Yine federasyon olarak Ar-Ge komisyonunun kurulduğunu ve Türkiye çapında çalışmalarının başladığını açıklayan ŞALFED Başkanı, geceyi düzenleyen Erol Yanık ve ekibine teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

MHP Şalpazarı Belediye Başkan adayı Refik Kurukız da Şalpazarı’ndan getirdiği selamı salonda hazır bulunan davetlilere ileterek sözlerine başladı. Şalpazarı’nın açıklanmış tek adayıyım” diyen Kurukız, konuşmasına şöyle devam etti. Şalpazarı’nda doğdum, büyüdüm ve orada ticaret yaparak Refik Kurukız oldum. Şalpazarı’nın sorunlarını biliyorum. Memleketime manevi borcumu ödemek için adaylığımı koydum. Seçildiğim takdirde diğer siyasi parti temsilcileriyle birlikte ilçemizin sorunları üzerine kafa yorup proje üretecek ve çözüm arayacağız. Siz derneklerle de aynı şekilde bir araya gelecek ve Şalpazarı’nı birlikte yöneteceğiz. 30 Mart için desteğinizi bekliyorum” dedi.

Son olarak konuşan CHP Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı Harun Özdemir de diğer konuşmacılar gibi Erol Yanık’ı tebrik ederek “21 yıl önce bu dernekleri birlikte kurduk. Daha sonra federasyonumuzu da birlikte kurduk. 7 dernekle yola çıktık, şimdi 21 derneğimiz var. İnşaallah bu sayı daha da artar, daha güzel işler yaparlar. Bu birlikteliğimizin artık taçlanma zamanı gelmiştir. Yaklaşan bir seçim ve bizim gibi siyasete soyunmuş hemşehrilerimiz var. Siyasi parti ayrımı yapmadan, hangi bölgede hemşehrimiz varsa onu destekleyelim” şeklinde konuştu.

Plaket töreninden sonra bağış toplama kısmına geçildi. Sayvançatak Derneği Kadın Kolları, tam 5670 lira ile en yüksek miktarda bağışı yaptı.

Gece Onay Şahin’in konseriyle sona erdi.


banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.