Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı Ağasar Kadırga derneği

Şalpazarı'nda Kültür Şenliği




Şalpazarı Kaymakamlığı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından proje kapsamında iş birliği ile Şalpazarı’nda “Ağasar Kültürü Geçmişten Geleceğe Tanıtım ve Halk Oyunları Kültürel Etkinlikleri” çerçevesinde bir organizasyon düzenlendi.

 

Beşikdüzü kaymakamı ve Şalpazarı kaymakam vekili Alaattin Aktaş, konuşmasında şunları söyledi:

 

“Türkiye genç ve dinamik bir nüfusa sahiptir. Kültürel değerlerimizin yaşatılması ve geliştirilmesi için başta eğitim kurumlarımızın başarılı çalışmalarını göz ardı etmek mümkün değildir. Başta eğitim kurumlarımız olmak üzere bu etkinlikleri daha sık yapmalıyız ki kültürümüz ve değerlerimiz kaybolmasın.” Kaymakam Aktaş, konuşmasının sonunda projenin finansmanını sağlayan DOKA’ya teşekkür etti.

Şalpazarı’na bağlı ilk öğretim okulları ve ilçe merkezinde bulunan ÇPL, Ayten Yılmaz Sağlık Meslek Lisesi, Atatürk İlköğretim okulu, Ana okulu öğrencileri ve diğer okullar törene katılanlara yöresel kıyafetler defilesinin ardından folklor gösterisi sundu. 


Şalpazarı Ayten Yılmaz Anadolu Sağlık meslek lisesi folklor ekibi ve Şalpazarı Çok Programlı lisesinin düzenlediği yöresel halk oyunları izleyenlere büyüklerini aratmayacak derecede güzel bir sunum gerçekleştirdi. Kaymakam Alaattin Aktaş Şalpazarı ÇPL müdürü Kemal Türkmen ve Şalpazarı Ayten Yılmaz Sağlık Meslek Lisesi müdiresi Nurşen Demir’e plaketlerini verdi.



Haber ve fotoğraflar: Mustafa Özcan




RESİMLERİ GÖRMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN..

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.