Öne Çıkanlar Ağasar vefat Harun Yıldırım TULAŞ Yusuf Usta

''Memleketimin çocukları İstanbul’da 3.ve son günü''
“Memleketimin çocukları İstanbul’da buluşuyor” etkinliklerinin 3. ve son günü Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde kahvaltıyla başladı.



Beklenenin çok üzerinde bir katılımla gerçekleşen kahvaltıya Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen rahatsızlığı dolayısıyla katılamazken, Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav, KARKON (Karadeniz Konfederasyonu) Genel Başkanı Tahsin Usta, ŞALFED Genel Başkanı Muzaffer Bayraktar, Prof. Dr. Turgut İpek, Şalpazarı eski Belediye Başkanı Mehmet Muhcu ve Şalpazarı dernekleri yönetici ve üyeleri hazır bulundular.





Kahvaltıdan sonra yine aynı katılım oranıyla tekne ile Boğaz turu yapıldı. Memleketten gelen ve İstanbul’da yaşayan Şalpazarlılar, Boğaz’ın orta yerinde kol kola, gönül gönüle horon teptiler. Kırşehirli öğretmen Neslihan Özcan ve Üsküdar iskelesinde katılan Rus turistin horona kayıtsız kalamamaları dikkat çekti.



Üsküdar İskelesi’ndeki horondan sonra Kirazlıtepe’ye çıkıp öğle yemeği yiyen kafile daha sonra Burhaniye Mahallesindeki Üsküdar Gençlik Merkezi’ne geçti. Önce Sultantepe İlköğretim Okulu Halk Müziği Korosu’nun birbirinden güzel türkülerini dinleyen davetliler, daha sonra sırasıyla Çamlıca Derneği Kız horon ekibi, Kasımağzı Derneği komedi dans grubu, Ağasar - Şalpazarlılar Sancaktepe Derneği horon ekibini ve son olarak illüzyon gösterisini izlediler. Kahvaltıya rahatsızlığı nedeniyle gelemeyen Hilmi Türkmen bu sefer izleyiciler arasındaki yerini aldı.

Programda etkinliğin düzenlenmesinde yaptıkları katkılardan dolayı Hilmi Türkmen ve İrfan Ertav’a plaketleri verilirken, dernek başkanı Hasan Keskin, Hilmi Türkmen ve İsmet Karabayır birer konuşma yaptılar.





Hasan Keskin, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Hilmi Türkmen olmak üzere herkese teşekkür ederken, derneğin isminde de yer alan eğitim ağırlıklı projelerle işe başladıklarını ve ilk olarak bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Başkan Keskin, bu etkinlikle kalmayacaklarını ilave ederek ilerideki tarihlerde farklı etkinlikler düzenleyeceklerinin de altını çizdi.

Hilmi Türkmen de, kısa bir süre önce yeni bir dernek fikrini kendisine açan Hasan Keskin’e “zaten haddinden fazla dernek mevcut, Bir yenisine ne gerek var? Ne yapacaksak federasyon bünyesinde yapmaya çalışalım” dediğini ve fikre sıcak bakmadığını, ancak bugünkü manzara karşısında yanılmış olduğunu anladığını söyledi. Şalpazarı’ndan gelen öğrencilere de bol bol tavsiyelerde bulunan Türkmen, bu gezide görüp yaşadıklarını asla unutmamalarını istedi.

Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi olarak Şalpazarı’na bir ana okulu yapacaklarının da müjdesini verdi.
Hilmi Türkmen konuşmasının ardından memleketten gelen öğrencilere ve ögretmenlere Üsküdar Belediyesi adına birer çam sakızı çoban armağanı hediye takdim etti. 



İsmet Karabayır ise memlekette okuyan çocuklara bu imkanı sağlayan Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği başkan ve yöneticileriyle Hilmi Türkmen’e tüm Federasyona bağlı derneklere gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek, özellikle Kirazlıtepe’de hiç yabancılık çekmediğini ve son derece sıcak karşılandıklarını ifade etti.

İsmet Karabayır konuşmasını ardından Üsküdar Belediye Bakan yardımcısı Hilmi Türkmen ve Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği başkanı Hasan Keskin'e memleketten getirdiği hediyeleri takdim etti.

Programın bitişiyle etkinliğe katılanlar vedalaştılar ve Şalpazarı’ndan gelenler memlekete uğurlandılar.


Etkinlik resimleri


































banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 13 yıl önce

Çok güzel ve anlamlı bir organizasyon emeği geçen herkese teşekkür eder başarılarının devamını dilerim

Avatar
gizli karaketer 13 yıl önce

Böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen bütün insalara teşekkür ediyoruz. Ülkemizin diğer çocukları gibi , istanbul'u yani dünya şehrini tanımaları çok güzel...

Avatar
İsmet KARABAYIR 13 yıl önce

Farklı ve yararlı olduğunu düşündüğüm "Memleketimin çocukları İstanbul'da buluşuyor" adı altında 22,23,24 Nisan 2011 tarihlerinde düzenlenen geziye çocuklarımızı davet eden, ilgilerini esirgemeyen başta Trabzon Şalpazarı eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Sayın Hasan Keskin ve üyelerine, Şalfed Başkanı ve bağlı dernek Başkan ve üyelerine, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza ,Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmene, konakladığımız DSİ tesis yönetici ve çalışanlarına, Öğrencilerimiz için zamanını harcayan Çamlıca Folklor ekibine, Sancaktepe Folklor ekibine,Kasımağzı komedi ekibine, Kültür Bakanlığı sanatçısı Cevat Dursun beye ve korosuna, illüzyonistlere , seyahat otobüsümüz kaptan ve çalışanlarına, İstanbul'da bizleri ziyaret eden ve güler yüzünü esirgemeyen tüm hemşehrilerimize, Basın temsilcilerine teşekkür ediyorum

Avatar
Sinan METİN 13 yıl önce

Onlar bizim herşeyimiz,memleketimin çocukları... Organizasyonda emeği geçen arkadaşları tebrik ediyor, geleceğimizi şekillendirecek genç ve dinamik beyinlerin gelişimine katkıda bulunanları kutluyorum.

Avatar
TURAN UZUN 13 yıl önce

Böyle bir organizasyonu, ilk olarak düzenleyen başkan Hasan Keskin'e canı gönülden teşekkür ederim. Maddi yön bir tarafa manevi yönden o çocukların hangi duygu ve düşünceleri taşıdıklarını gezi bitiminde bir söyleşi şeklinde alma fırsatı bulduksak, içeriğindeki güzelliklerin ve duygu yüklü söylemlerin bizleri ne kadar bahtiyar kıldığının tarifi olamaz düşüncesindeyim. Tebrikler başkan tebrikler Şal-Fed