Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen beton mikseri ucuruma uctu Osman Erdin Fatih Karagöz Yayla şenliği

Kadırga Derneği gecesi istanbul'da yapıldı

Kadırga Yaylası Kültür, Turizm, Çevre Güzelleştirme Derneği’nin yardımlaşma gecesi Sultanbeyli Semazen 6 Salonu’nda kutlandı. Trabzonspor’un maçı olması nedeniyle biraz gecikmeli başlayan geceye Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, ŞALFED Genel Başkanı Muzaffer Bayraktar, Kocaeli il genel meclisi üyesi Ömer Öztürk, Şalpazarı, Tonya, Maçka dernek başkan ve yöneticileriyle civar semt ve ilçelerden gelen Şalpazarlılar katıldılar.






Gecede bir konuşma yapan dernek başkanı Mahmut Uzun, Kadırga yaylasının insanların en temel ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli düzenlemelerin yapılması amacıyla bu derneği kurduklarını, bu ihtiyaç konusunu sağda solda dile getirmekten artık utanç duyduğunu ve çalışmalarında bir çok problem ve engelle karşılaştıklarını söyledi. Başta Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara olmak üzere yardımı dokunan herkese teşekkür, bekledikleri halde yardımlarını esirgeyen herkese de teessüflerini iletti.

Daha sonra söz alan ŞALFED Başkanı Muzaffer Bayraktar da 14 Mayıs’ta Ümraniye Haldun Alagaş Spor Salonu’nda düzenlenecek olan gece hakkında bilgi verdi ve gecenin önemini vurgulayarak herkesin katkıda bulunmasını istedi.

Yoğun programı nedeniyle geceye geç vakit katılabilen Av. Hilmi Türkmen de kısa bir selamlama konuşması yaptı. Plaket töreninde Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’ya, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Av. Hilmi Türkmen’e, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk’a ve organizatör sunucu Erol Yanık’a plaketleri takdim edildi. Geceye katılamayan Mustafa Kara’nın plaketi Hilmi Türkmen’e, Tuzla Belediye başkanı ve yardımcısının plaketleri de kendilerine teslim edilmek üzere gönderildi.

Geceye sanatçı olarak Cesarettin Yamaç (Cesi), Ağasarlı Zehra, Yavuz Tonyalı, (Çayan) Hüseyin Aydın ve Zeynep Başkan katıldılar. Usta kemençe sanatçısı Umut Ayvaz da gece boyunca sahneye çıkan sanatçılara eşlik etti. Şalpazarlılar Sancaktepe Derneği Kız Folklor ekibi de Muhammet Sarı’nın kemençesi eşliğinde gösterisini sundu.







 
banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent Şirin 13 yıl önce

Sayın gizli karakter,

Kimliğinizi gizlemenize gerek yoktu, tespitleriniz son derece yerinde. Ne mutlu ki son zamanlarda sizinkine benzer itirazlar iyice yüksek perdeden seslendirilmeye başlandı. Geçmişte ve günümüzde Şalpazarlıyı bir konuda yardım amacıyla bir yere toplamanın eğlenceden başka bir yolu yoktu(r).

Bu durumun değişmesi zaman alacaktır ama özellikle dernekçilik konusunda bazı umut verici gelişmeler de başlamıştır. Diğer bazı haberlerimizde okumuşsunuzdur. Yakın gelecekte biz de bu konu üzerine ciddiyetle eğilmeyi, itiraz ve eleştirilerimizi dile getirmeyi düşünüyoruz.

***

Ahmet abi, güzel duygu ve düşüncelerin için teşekkürler. Kaleme aldığın temenniler hepimizin temennileri. Önümüzdeki dönemlerde artık bu konulara yoğunlaşacağız.

Avatar
gizli karaketer 13 yıl önce

Bu neyin eğlencesi, bu neyin kutlaması. şalpazarında asla bitmez bu türlü organizasyonlar. Baharın gelmesi ile başlar yaz aylarında yoğun bir şekilde devam eder sonbahar ve kış aylarında nadiren de olsa devam eder. Soruyorum size 365 günü şenliklerle ,dernek geceleri ile geçiren bir başka daha yer varmı ? Dünya ileri giderken şalpazarı niye sürekli geriye gidiyor. Şalpazarının sorunları bitti de eğlenceye mi sıra geldi. Sonra niye şalpazarından bir siyasetçi, bir iş adamı,çıkmıyor diye yakınırız... uyan artık şalpazarı

Avatar
Ahmet Birinci 13 yıl önce

Büyükliman bölgesinde çalışmalarıyla halkımızı bilgilendiren Bülent Şirin Beyefendiye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Geç vakitlere kadar çalışarak bizlere bölgede olup biteni yetiştiriyor. Elbette genleri eğitimle yüklü olduğu için halkına hizmet etmeyi görev sayıyor. Yetiştirenlere teşekkür ve rahmet diliyoruz.
Birlik ve beraberlik toplantıları yıllardır sürüyor bizde severek katılıyoruz.Ama artık başka haberler duymak istiyoruz. Mesela Kirazlıtepe açılan Dil Kursu hizmete başladı,Pendik'e bir yüzme havuzu ve spor salonu açılışına davetlisiniz, Kartal'da kurulan futbol kulübünün açılışı var.Sisdağı öğretmenevinin temeli... gibi