Öne Çıkanlar istanbul Siyaset Harun Demir Sinlice Hasan Keskin

Kadırga'da 558 yıllık gelenek devam etti

Kadırga Otçu Şenliği, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl altı belediye başkanından oluşan komite tarafından organize edildi.

Kadırga Yayla Şenliği’ni Canan Kalaycı ve Erol Yanık beraber sundular. 558.Kadırga yayla şenliğine Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Tuzla Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Çabuk, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan vekili Atila Ataman, Kadırga yaylası komitesinde bulunan Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ŞALFED Başkanı Ömer Karadeniz ve bazı ilçe kaymakamları ile vatandaşlar katıldılar.

558. Kadırga Şenliklerinde protokol konuşmalarında Ahmet Metin Genç, Atilla Ataman, Refik Kurukız ve Hilmi Türkmen söz aldı ve özetle gelecek dört yıl içinde yolların yapılacağı sözünü verdiler.

Sis ve yağmur

Kadırga Yayla şenliğine katılan kalabalık halk zaman zaman yağan yağmur ve görüş mesafesini kapatan sise aldırış etmeden 1800 rakımlı yükseklikte kurulan yayla pazarından yöresel pestil, köme ve buna benzer organik ürünlerden alışverişlerini yaptılar. Yayla şenliğine katılan yöresel elbiselerinde sis aralandıkça kartpostallık görüntüleri ortay çıktı.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.