Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes TULAŞ Adem Yazıcı Şalpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü

Fidanbaşı Derneği 20. Yılını Kutladı
Gecenin organizasyonunu dernek başkanı Salih Kanbut ve yönetim kurulu üyeleri gerçekleştirdi. Sunuculuğunu Erol Yanık yaptığı geceye  Kartal belediye başkanı  Op.Dr. Altınok Öz, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı  Hilmi Türkmen, Kartal CHP İlçe Başkan Yardımcısı Erdal Kıskanç, Kartal CHP İlçe Başkan Yardımcısı Sadettin Topal, Kocaeli Uzun Tarla Eski Belediye Başkanı Ali Şükrü Bayraktar, Kartal Belediye Meclis Üyesi Mimar İbrahim Sarı, Kartal Ak parti İlçe Başkan Yardımcısı Onur İncehasan, Fidanbaşı Köyü Muhtarı Osman Boğaz, Karadeniz Konfederasyonu Başkanı Tahsin Usta,  Şalpazarı Dernekler Federasyonu Başkanı Köksal Durmuş, ŞALFED Kurucu Genel Başkanı ve Karadeniz Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Harun Özdemir, ŞALFED eski Başkanı ve Trabzon Dernekler Federasyon Başkan Yardımcısı Muzaffer Bayraktar, ŞALFED’e bağlı olan ve olmayan dernek başkan ve yöneticileriyle yoğun bir halk katılımı gerçekleşti.


Gecede
Kartal belediye başkanı  Op.Dr. Altınok Öz, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı  Ahmet Çabuk, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen, Kocaeli Uzun Tarla Eski Belediye Başkanı Ali Şükrü Bayraktar,  Karadeniz Konfederasyonu Başkanı Tahsin Usta,  Şalpazarı Dernekler Federasyonu Başkanı  Köksal Durmuş, Fidanbaşı Köyü Muhtarı Osman Boğaz gecenin anlam ve önemine binaen  kısa konuşmalar yaparak dernek yönetimini güzel organizasyondan dolayı tebrik ettiler. Gecede sanatçılar Muhammet Sarı, Serdar Sarı, Yamaç, Murat Kumaş ve Hüseyin Aydın(Çayan) sahne alarak katılımcılara muhteşem bir gece yaşattılar. Gecede çeşitli plaketler verildi. 

Dernek başkanı Salih Kanbut, gecede şu konuşmayı yaptı:

Mensubu ve Başkanı Olmaktan onur Duyduğum Derneğimizin 20.yılı anısına düzenlediğimiz bu anlamlı gecemize, Yönetim kurulum üyelerimiz ve şahsım adına hepinize hoş geldiniz diyor sizleri saygıyla ve selamların en güzeli ile selamlıyorum.

 

Çok kıymetli hemşerilerim, değerli konuklar,

 

Fidanbaşı köyü İstanbul da Bu gün 700 hane halkı ve üç binin üzerinde kişi ikamet etmektedir. Bu nüfusun çoğunluğu Kartal başta olmak üzere Maltepe, Pendik, sancak tepe, tuzla ve Avrupa yakasında Alibeyköy, Bahçelievler’de yaşamaktadır.

 

Fidanbaşı köyü derneği yönetim kurulları görev yatığı süre boyunca ilke ve prensiplerin den taviz vermeden, hizmet anlayışını değiştirmeden her geçen gün imkânlar ve şartlara göre kendini yenileyerek geliştirip büyümektedir.

 

Bu doğrultuda diğer il ve ilçe Derneklerle birlikte ortak hareket ederek, sivil toplum kuruluşları, görsel ve yazılı basın ile iletişim ve diyaloglarını üst seviyelerde tutularak  Trabzon Ağasar insanına ve kültürüne hizmeti görev addetmeyi prensip edinen bir anlayışa sahiptir.

 

Kuruluşundan bu güne derneğimize hizmet etmiş olan tüm kurucularımıza, başkanlarımıza ve yönetim kurullarımızda görev yapmış yöneticilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Aramızdan ebediyete intikal edenleri Allahtan Rahmetle anıyoruz.

 

Değerli konuklar, 

Derneğimiz sadece İstanbul da değil, geldiğimiz ye olan köyümüzü de unutmamıştır. köyümüz muhtarlığı ile birlikte ortaklaşa çalışarak köyüz de yapılan eserlere katkı yapmışlardır. İstanbul da derneğimizin mülkü olsun çalışmaları o yılarda başlamıştır. Derneğimiz adına daha önce alınmış arsamızı takas edip, üzerine fark verip, derneğimiz adına satın aldığımız mülkümüze taşınmış bulunmaktayız. Bu mekânı sizlere kazandırmanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

 

Ancak halen bu mekânımızdan kalan borcumuz bulunmaktadır, bu mekân için vaat edilenler yerine getirilmemiştir.

 

Buna rağmen Gün, birlik olma günüdür. Dernek olarak, bu birliği, kardeşliği, paylaşmayı, dayanışmayı, geçmişimize, geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmayı, yoksulumuza- garibimize, yetimlerimize kol kanat germeyi amaç edindik.

 

Bu amaç doğrultusunda faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Faaliyetlerimizden sadece bir tanesi olan geleceğimiz çocuklarımızın eğitimi için üniversite de okuyan öğrencilerimize her yıl olduğu gibi bu yıl da 28 öğrenciye imkânlar doğrultusunda burs verilmiştir.

 

Önümüzdeki yıl da vermeye devam etmek için katkılarınıza ihtiyacımız vardır. İnşallah siz değerli üyelerimiz ve hayırseverlerin katkılarıyla bu amacımıza ulaşacağımıza inanıyoruz.

Böyle güzel bir ortamda bizimle birlikte olmak için gelen çok kıymetli protokolümüze siz değerli misafirlerimize, uzaklardan gelen dostlarımıza Ayrıca dernek faaliyetlerimizde bizleri asla yalnız bırakmayan, üyelerimize Fidanbaşı köyü sakinlerine ve basınımızın güzide temsilcilerine ne kadar teşekkür etsek azdır, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum

Bizler bir oldukça, Diri, olacağız. Diri oldukça, Birlikte olup, Ortak hareket ettikçe, Köyümüzde, İlçemizde, ilimizde ve Ülkemizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur.

Din, dil, ırk ve sınıf ayrımı yapmadan ülkemize hizmet edenleri alkışlıyor ve destekliyoruz, Ülkemizde, Bu güne değin bu birlikteliği sağlayıp hayırlı işler yapan tüm insanlarımızı saygıyla, Ahrete intikal edenleri de rahmetle anıyoruz

Çok Kısa zamanda güzel eserleri köyümüzde ve İstanbul da bizlere kazandıran siz değerli üyelerimizle, Köylülerimizle ve hayırseverlerle gurur duyduğumuzu belirtir, Allah yar ve yarımcımız olsun diyor, Tüm katılımcılara sahsım ve yönetim kurulum adına bir kez daha teşekkür ediyor Saygı ve sevgiler sunuyor iyi eğlenceler diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.