Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar köy şalpazarı.agasar Müftüye Sahip Çıktılar.Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk

''Doğancı Ümraniye'yi salladı''


Merkezi İstanbul Üsküdar-Küplüce’de bulunan Doğancı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “Eğitime Katkı” gecesi Ümraniye Princess Salonu’nda yapıldı. Doğancı Derneği’nin her gecesi gibi yine coşkulu ve kalabalık geçen gecede horon salona sığmadı. Gecenin sunuculuğunu Sayvançatak Köyü Derneği Başkanı ve ŞALFED Genel Başkan Yardımcısı Erol Yanık yaptı.
 


Gecede protokol davetlisi olarak Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, Trabzon İl Genel Meclisi Üyesi Murat Yılmaz, Kocaeli İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Öztürk, Şalpazarı AK Parti İlçe Başkanı Metin Günay, Şalpazarı Eski Belediye Başkanı Mehmet Muhcu, ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, ŞALFED eski başkanı Harun Özdemir, ŞALFED’e bağlı dernek başkan ve yöneticileri, Doğancı Köyü Muhtarı Mustafa Alıcı, Sayvançatak Köyü Muhtarı Erol Çömez, Kirazlıtepe mahallesi Muhtarı Nazmi Yamaç, Ankara Şalpazarlılar Dernek Başkanı Nevzat Yamaç ve Samsun Şalpazarlılar Dernek Başkanı Nurettin Balta yer aldılar.

Adem Kodalak’ın kemençe eşliğinde söylediği türkülerle açılan gece daha sonra Aydın Güner’le devam etti. Derneğin Kız Folklor Ekibi’nin muhteşem gösterisinin ardından Dernek yönetim kurulu sahneye davet edildi ve başkan Orhan Alışkan kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasına geceye gelenleri hoşlayarak başlayan Alışkan, “Gecemizin adını ‘Eğitime Katkı’ olarak uygun gördük. Eğitim demek kalkınmak demektir. Biz de çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmeye çalışmak için gayret sarf edeceğiz. Gecemizden elde edeceğimiz gelir çocuklarımızın eğitimine sarf edilecektir” dedi.



Daha sonra konuşan Doğancı Köyü Muhtarı Mustafa Alıcı da geceye katılanlara köyden selamlar getirdiğini söyleyerek sözlerine başladı. “Bu dernekle beraber bu benim dördüncü dönemim. Birlikte epeyce işler başardık, hizmetler yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Derneğimiz ve gurbetçilerimize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi. Muhtarın ardından söz verilen ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş ise kısaca davetlileri selamlayarak 8-9-10 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan İstanbul Otçu Şenliği’ni hatırlatmakla yetindi. Sonra Ankara’dan gelen Ankara Şalpazarlılar Derneği Başkanı Nevzat Yamaç bir konuşma yaparak, özgeçmişini özetledi. Gerekçesini de “değerlerine sahip çıkmak” olarak gösterdi. Sözlerini de horon ekibinin ailelerine teşekkür ederek bitirdi.

AK Parti Trabzon İl Genel Meclisi Üyesi Murat Yılmaz ve AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Metin Günay da kısa bir selamlama konuşmasıyla yetinirlerken, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, sözlerine İstiklâl Marşı’nın dizeleriyle ve Çanakkale Zaferi’ni kutlayarak başladı. Afganistan’da şehit olan askerlerimize taziye diledi. Birlik beraberlik mesajları verdi, Şalpazarlıların bu gece birlik ve beraberliğini bir kez daha ispatladığını söyledi, bu güzelliğin aynen devam etmesini temenni etti.

Konuşmalardan sonra plâket törenine geçildi. Dernek adına Abdullah Kandil’e plâketini Doğancı Muhtarı Mustafa Alıcı, Mustafa Uygun’a Doğancı Köyü Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Erdin, Hasan Aydın’a dernek eski başkanı Hüseyin Yamaç ve Merhum Mehmet Özdin anısına eşi Sevim Özdin’e Ayhan Erata verdi.

Plâket töreninden sonra ise salonda derneğe yardım toplama faaliyeti gerçekleştirildi. Dernek başkanı Orhan Alışkan, henüz net rakamın belli olmamasına rağmen toplanan meblağın gayet memnuniyet verici olduğunu söyledi. Daha sonra Bizim Gönül’ün sahne almasıyla horon ve eğlence devam etti. Gece, (Çayan) Hüseyin Aydın ve Mehmet Tak’ın sahne almasıyla sona erdi.

























































Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali ERATA 12 yıl önce

derneğimizin du güzel ve manalı gesinde bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza yön.krl adına tşk ederim.

Avatar
Mustafa Erdin 12 yıl önce

18 MART PAZAR AKŞAMI EĞİTİME KATKI GECEMİZDE BİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYAN , ÜYELERİMİZE,HANIMEFENDİLERE,KARDEŞ DERNEKLERİMİZE,İŞADAMLARIMIZA,SİYASİLERİMİZE,MUHTARLARIMIZA,BASIN MENSUPLARIMIZA,DEĞERLİ SANATÇILARIMIZA,MADDİ MANEVİ DESTEKTE BULUNAN HERKESE,DOĞANCI DERNEĞİ ADINA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ.

MUSTAFA ERDİN.BŞK.YRD.