Öne Çıkanlar Refik Kurukız Hilmi Türkmen Yattara Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Necmi Kandil

Doğancı farkını gösterdi

Gecede kısa bir selamlama konuşması yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, sivil toplumculuğun önemine değindi ve Şalpazarlıları bu konuda çok başarılı bulduğunu söyleyerek dernek başkanı ve yönetimini kutladı. 

Dernek başkanı Orhan Alışkan, 1994 yılında kurulmuş olan dernekte bugüne kadar görev yapan bütün başkan ve yöneticilere teşekkür ederek sözlerine başladı. Alışkan daha sonra derneklerin her sene bu geceleri düzenlediğini, amaçlarının hem yardım toplamak hem de Ağasar kültürünü İstanbul’da yaşatmak olduğunu söyledi. 

Doğancı köyü muhtarı Mustafa Alıcı, derneklerinin köye çok yardımı dokunduğunu, köyde pek çok ihtiyacın giderilmesini temin ettiğini teşekkür ve minnetle andı ve “sizden ilk kez bir şey istiyorum” diyerek köydeki imam evi inşaatına yardımcı olunmasını istedi. 

ŞALFED Genel Başkanı Muzaffer Bayraktar, “Sayın başkan Orhan Alışkan ve yönetim kurulunu bu geceden dolayı tebrik ediyorum. Özellikle hanımların ağırlıkta olduğu bu gece diğer derneklerimize de örnek olacaktır diye düşünüyorum. Doğancı derneğimiz aynı zamanda federasyonumuza da Mustafa Erdin vasıtasıyla hayli katkıları olmaktadır. ŞALFED 15 derneğe ulaşmıştır. Artık Şalpazarı’nın bütün köylerinin temsilcileri ŞALFED çatısı altında mevcuttur. Aramıza yeni katılan Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm derneği 23 Nisan ile ilgili bir etkinlik düzenleyecektir. 25 başarılı öğrenciyi, Şalpazarı’ndan İstanbul’a getirip tarihi ve turistik yerlerini dolaştıracak, çeşitli etkinliklerde ağırlayacak. 14 Mayıs’taki gecemize hepinizi bekliyorum.” 

Son olarak mikrofona gelen Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Av. Hilmi Türkmen de şunları söyledi. “İnşaallah bu salonun bir benzerini Kirazlıtepe’ye yapacağız. Bu tür organizasyonlarımızı, düğün derneğimizi orada çok cüz’i fiyatlarla gerçekleştireceğiz. Belediye olarak amacımız kâr değil hizmettir. Bu yıl temelini atıyoruz, hedefimiz 2013 yılında açılışını yapmaktır. Ondan sonra artık bu uzak yerlere gidip gelmeyeceğiz. Biz Şalpazarlılar olarak bu sivil toplum işlerini iyi beceriyoruz. Diğer yöre insanlarına göre bu konuda hayli mesafe almış durumdayız. 14 Mayıs’taki gece bizim için de bir zirve olacak, bu konudaki başarımızı herkese göstermiş olacağız. 


Doğancı Derneğimiz, Ağasar’ın en başarılı derneklerinden birisidir. Kullandığı mekanı kendi mülkü haline getirdi. Biz de derneğe destekte bulunuyoruz. Kendilerinin sanata, kültüre yaptığı katkılara bizim de desteğimiz artarak devam edecektir. Eğer bu büyük megapolde, çocuklarımızı ve gençlerimizi kendi öz kültürleri doğrultusunda yetiştirebiliyorsa dernek o anlamda başarılı olur. Doğancı derneğimiz de bu konuda son derece başarılı çalışmalar yapıyor, kendilerini tebrik ediyorum” 

Başarılı sunucu Erol Yanık’ın sunduğu geceye sanatçı olarak sırayla Birol Yamaç, Muhammet Sarı, Gizem Kara, Aydın Güner ve Mehmet Tak’ın kemençesi eşliğinde (Çayan) Hüseyin Aydın katıldılar. 

Doğancı Derneği yine farkını hissettirdi ve son derece üst düzey bir organizasyona daha imza attı. Özellikle kız folklor ekibinin gösterisi büyük beğeni toplayarak en büyük alkışı aldı. Ayrıca salonda geleneksel kıyafetlerle bulunan kadınların sayıca fazlalığı da gözlerden kaçmadı.










banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.