Öne Çıkanlar Zehra Sayal Erol Yanık nüfus bilgileri dorukkiriş.şalpazarı.agasar. ali

Çocuk  ve Gençlik Festivali başladı..



Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği'nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Çocuk ve Gençlik Festivali’nin ilk gün etkinlikleri sona erdi. Şalpazarı'ndan İstanbul'a hareket eden kafile, bu sabah (26.05.2012) saat 9.oo civarında İstanbul'a ulaştı. Konaklayacakları mekan olan DSİ Çamlıca Tesisleri'nde birlikte kahvaltı yaptıktan sonra bir süre dinlenen kafile, daha sonra 1. Gün etkinliklerinin yapılacağı Alibeyköy Barajı Tesisleri'ne geçti.

Tesislerde Şalpazarı Eğitim Derneği ve ŞALFED’e bağlı diğer derneklerin de katılımıyla faaliyetler başladı. Dırmaç dokuma, sırgan pişirme, yayık yayma, sacda mısır ekmeği yapma gibi aktiviteler sembolik olarak canlandırıldı, çıkan yemekler misafirlere ikram edildi.


Saat 14.oo civarında protokol törenine geçildi. Topluca okunan İstiklal Marşı’ndan sonra
açılış konuşmasını yapan Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği başkanı Hasan Keskin, ikincisi düzenlenen festivali gerçekleştirmek için yoğun bir çaba gösterdiklerini söyleyerek katkısı olanlara ve katılan misafirlere teşekkür etti.

Başkanın ardından konuşma yapan ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, Prof. Dr. Gökhan İpek ve kardeşi Prof. Dr. Turgut İpek, Sultangazi Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Demir, Şişli Belediye Meclisi üyesi Hamit Tahan, Şalpazarı Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Özdemir, Şalpazarı Öğretmenevi Müdürü Sedat Özdemir Şalpazarı’nın zorlu bir coğrafyaya sahip olduğunu ve insanların okumaktan başka bir çaresi olmadığını, bu minvalde de Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği’nin faaliyetlerini övgü ve takdirle karşıladıklarını söylediler.

Konuşmalardan sonra Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerin ödül törenine geçildi. Lise kategorisinde 1. olan Nihal Küçük (Şalpazarı ÇPL) ve İlköğretim kategorisinde 1. olan Kader Kahraman’a (Simenli İlköğretim Okulu) birer laptop, Lise kategorisinde 2. olan Nurşen İpek (Şalpazarı Ayten Yılmaz Sağlık Meslek Lisesi) ve İlköğretim kategorisinde 2. olan Fatma Özdemir’e (Doğancı İlköğretim Okulu) birer fotoğraf makinası, Lise kategorisinde 3. olan Demet Aksoy (ÇPL) ile İlköğretim kategorisinde 3. olan Meryem Buğaz’a (Şalpazarı Atatürk İlköğretim Okulu) birer saat hediye edildi.

Ödül töreniyle birlikte protokol sona erdi. Davetliler Sebahattin Yanık ve Murat Kumaş’ın kemençeleri eşliğinde çokluk horonuyla yemek yiyecekleri bölüme gittiler. Topluca yenen yemekten sonra organizasyonun eğlence kısmına geçildi ve davetliler uzun süre hep birlikte horon teptiler. Saat 17.oo civarında davetliler tesislerden ayrıldı. Şalpazarı’ndan gelen kafile de konaklama yeri olan DSİ Çamlıca Tesisleri’nde dinlenmeye çekildi. Etkinlik yarın Şalpazarı’ndan gelen misafirlerle İstanbul gezisi yapılacak, akşam saatlerinde de Çanakkale’ye hareket edilecek.


Alibeyköy Barajı’ndaki etkinliğe Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Hamit Tahan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr.Gökhan İpek, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Turgut İpek, ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, ŞALFED Eski başkanları Harun Özdemir ve Muzaffer Bayraktar, ŞALFED’e bağlı dernek başkan ve yöneticileriyle üyeleri katıldılar.



RESİMLERİ GÖRMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayrullah AKÇAY 12 yıl önce

Gazete de de yorumladım ancak; teşekkür az kalır sanırım bu kadar fedakarlığa.Başta Sayın Hasan KESKİN başkanımıza ve onun nezdinde diğer başkanlara ve emek veren herkese teşekkürü bir borç bilirim.Bu arada bu Derneğe Üye olmak ta benim için bir şereftir.Bundan sonraki her türlü etkinlik ve hizmete severek katılmak isterim.

Avatar
hanife yılmaz 12 yıl önce

merak ediyorum..sürekli etkinlikler oluyor ama haberimiz olmuyor..bakıyorumda hep aynı kişiler katılıyor.
neden istanbulda olan ağasarlılara etkinlik düzenlenmiyor..
tabiki şalpazarından gelen hemserilerimize boyle bir etkinlik duzenlemeleri güzel bir şey...ama istanbuldakileri de düşünmek lazım değil midir..

Avatar
hasankeksin 12 yıl önce

Geldiler... Hepsi de bizim ciğer paremiz... Misafirlerimiz.. Önce yağmur sağanak... Sonra gönül perdesinden dostluk sağanak... Teşekkürüü kime etsek bir yanımız açık kalır.. Başarmak hepimizin.. Başarıyı paylaşmak da... Bülent ve mustafa kardeşime teşekkürün en kallavisi. Ve öğrencilerimize, öğretmen ve idartecilerimize...

Avatar
Sinan METİN 12 yıl önce

Genç nesillerin yetişmesinde fırsat sağlayan, onları onure eden her kesime bir eğitimci olarak teşekkürlerimi sunarım.

Avatar
Ahmet 12 yıl önce

Gezi şalpazarı gezisi değil belli bir köyün gezisi olmuş heralde.

Avatar
Sezgin ÖZDİN 12 yıl önce

sevgili başkanlarım geziniz hayırlı olsun..yüzünüzden gülücükler eksik olmasın..gezinin organizesini yapanları tebrik ediyorum..ayrıntıları dönüşte sizden alırım..hayırlı günler..