Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

Çamlıca Köyü Dayanışma Gecesi Yapıldı..



Merkezi İstanbul-Üsküdar Kirazlıtepe’de bulunan Trabzon İli Şalpazarı İlçesi Çamlıca Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği yardımlaşma ve dayanışma gecesi, aynı ilçe sınırları içinde bulunan Yavuztürk Mahallesi Sancak Efsane Salonları’nda gerçekleştirildi. 

Olumsuz hava şartlarına rağmen salonu hınca hınç dolduran davetliler, yine unutulmaz bir gece yaşadılar. Piyango çekilişi için satılan 1500 çikolatanın saat 20.oo olmadan tamamen bitmiş olması ise herkesin takdirini kazandı. 



Aynı zamanda Sayvançatak Köyü Derneği Başkanı da olan başarılı sunucu Erol Yanık’ın sunuculuğunu yaptığı gecede ilk olarak Yamaç sahne aldı. Ardından Meryem Akyüz her zamanki başarılı sahne performansıyla geceyi ısıttı. Davulda Temel Türkmen ve kemençede Öner Gülbahar’ın eşliğinde Çamlıca Köyü Derneği kız folklor ekibinin gösterisi gecenin en fazla alkış alan bölümü oldu.

Ardından konuşmalara geçildi. Memleketten gelen Çamlıca Köyü muhtarı Hasan Yamaç, esprili bir dille köylülerin çoğunun İstanbul’da yaşadığını söyleyerek, köyde yapılan imam lojmanı için destek istedi. 

Kirazlıtepe muhtarı Nazmi Yamaç, “Kara kışa rağmen bu salonlar bize yetmiyor. Bu geceleri kısmetse 12.12.2012’den itibaren Kirazlıtepe’deki kültür merkezinin salonunda yapmaya başlayacağız” dedi. 

ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş da kısa bir konuşma yaparak, ilerleyen günlerde yapılacak olan Danışma Kurulu toplantısında yaptıkları ve yapacaklarını paylaşacaklarını söyledi. 


Kadın kolları başkan ve üyelerinin sahneye davet edilip geceye katılanlara tanıtılmasının ardından bağış toplamaya geçildi. Belediye başkan ve yardımcılarının dışında en büyük yardımı 2000 lira ile Sayvançatak Derneği yönetimi yaptı. Sonradan gelen bilgilere göre, toplamda yaklaşık 20 bin lira toplandı. İmam lojmanının yapılması için eksik kalan miktarı da belediye başkan ve yardımcıları tamamlama sözü verdi. 


Daha sonra sahneye davet edilen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yardımcısı Av. Hilmi Türkmen ve Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, iyi dilek ve temennilerini bildirdikten sonra salonda toplanacak yardımın ardından, lojmanın inşaatının tamamlanması için kalan bedeli ödeyecekleri sözünü verdiler. 

Konuşmaların ardından ünlü kemençe sanatçısı Sebahattin Yanık, son olarak da Mehmet Tak eşliğinde (Çayan) Hüseyin Aydın sahneye çıkarak neşe ve eğlenceyi zirveye çıkardılar. 

Geceye protokol davetlisi olarak Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, ŞALFED’e bağlı derneklerin başkan ve yöneticileri, Trabzon Şalpazarlılar Yardımlaşma, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Turgut Kahraman, Çamlıca Köyü Muhtarı Hasan Yamaç, Doğancı Köyü Muhtarı Mustafa Alıcı, Düzköy Muhtarı Şaban Yılmaz katıldı. 












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.