Öne Çıkanlar Bişi kentsel dönüşüm gübre Mustafa Özdemir Muhammet Metin

Ağasar’ın Son Köyü İlk Gecesini Yaptı..


Sinlice Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi Sultanbeyli’de Semazen 6 Salonu’nda yapıldı. Kurulduğu 1997 tarihinden bu yana ilk kez gece düzenleyen Sinliceliler, gayet başarılı bir organizasyona imza attılar.



Gecelerin vazgeçilmez ismi Erol Yanık’ın sunduğu geceye Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, ŞALFED Kurucu Başkanı Harun Özdemir, ŞALFED Eski Başkanı Muzaffer Bayraktar, eski Şalpazarı Dernekler Birliği Başkanı Ömer Karadeniz, ŞALFED’e bağlı derneklerin başkan ve yöneticileri, Sinlice Köyü Muhtarı Mustafa Uçar, Sayvançatak Köyü Muhtarı Erol Çömez, Kadırga Derneği Başkanı Mahmut Uzun, Samsun Şalpazarı Ağasarlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurettin Balta, başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Maden olmak üzere Sinliceli akademisyen, bürokrat ve iş adamları katıldı. Geceye sadece Sinliceliler değil, Şalpazarı’nın diğer köylerinden de yoğun bir katılım olduğu gözlendi.
 
Gece Yamaç’ın türküleriyle başladı. Ardından Öner Gülbahar’ın kemençesi ve Temel Türkmen’in davulu eşliğinde Çamlıca Köyü Derneği Kız Folklor Ekibi sahne alarak gösterisini sundu. Daha sonra Murat Erata’nın hazırlayıp Zeynep Karadeniz’in seslendirdiği Sinlice Köyü’nü anlatan slayt gösterisi seyredildi. 

Büyük beğeni toplayan slayt gösterisinin ardından dernek yönetim kurulu sahneye davet edildi. Başkan Hüseyin Karadeniz kısa bir selamlama konuşması yaparak, uzaktan yakından gelen herkese teşekkür etti ve iyi eğlenceler diledi. Ardından başkanın iltifatlar eşliğinde bizzat sahneye davet ettiği Ömer Karadeniz ile Muhammet Maden, Sinlice Muhtarı Mustafa Uçar da kısa birer selamlama konuşması yaptılar. ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, son zamanlarda katıldığı organizasyonlarda yaptığı gibi Federasyon’un önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirmeyi tasarladığı etkinliklerle ilgili bilgi verdi ve “8-9-10 Haziran’da İstanbul’da Otçu Şenliğimiz var. 10 Temmuz’da federasyonumuz Şalpazarı’nda panel düzenleyecek. 11-12 Temmuz’da Göllüalan Şenliği’nde, 13-14 Temmuz’da Kadırga’da, Eskala’da, Aktaş’ta ve Yediharman’da sizlerle beraber olacağız” diyerek Şalpazarı’nın ilk şehit veren köyünün Sinlice olduğunu hatırlatarak rahmet diledi.

Konuşmalar bittikten sonra salonda yardım toplama faaliyeti gerçekleştirildi. Cesarettin Yamaç (Cesi) de programını sunduktan sonra salona gelen Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan ve Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hilmi Türkmen konuşmalarını yapmak üzere sahneye davet edildi. İlk olarak konuşan Hilmi Türkmen, kaymakamla birlikte başka bir programda olduklarını ve bizzat davet ettiğini, kaymakamın da kırmayarak geldiğini söyledi. “Bu geceler, başka hiçbir faydası olmasa bile dostların bir araya gelerek hasret gidermesi ve görüşmesi açısından faydalı ve anlamlıdır. Birlik ve beraberliğimizin devamı ve kültürümüzün yaşaması açısından önem arz etmektedirler” dedikten sonra sunucu Erol Yanık’ı bu gecelere en büyük katkıyı yapan kişi olarak taltif etti. 


 Son olarak konuşan Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan da sivil toplum kuruluşları ve faaliyetlerini çok önemsediğini, yıllar önce bu konuda yazı da yazdığını, bazı yerlerde bizzat katkıda bulunup teşvik ettiğini söyleyerek bu kurumların hak-hukuk mücadelesinde çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Üsküdar kaymakamı Hilmi Türkmen’e övgüler yağdırdı ve “gerçi o varken bize ihtiyacınız olmaz ama eğer benim de yapmam gereken bir şey olursa kapımız sizlere her zaman açıktır. Okumayı çok önemsiyorum. Eğer bizim bölgemizde bu konuda darda olan birileri varsa mutlaka yardımına koşarız” diyerek sözlerini tamamladı. 
 
Gece misafir sanatçı olarak katılan (Çayan) Hüseyin Aydın’ın ardından Kasımağzı Köyü Derneği Komedi Dans Grubu’nun gösterisiyle devam etti ve Ağasarlı Zehra’nın sahne almasıyla sona erdi.















































banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.