Öne Çıkanlar oto boya Şehit yakınları ve gaziler Binali Yıldırım Çarşamba şalpazarı kaymakamlığı

Acısu Hıdırellez Şenliği coşku ile kutlandı..



Yoğun katılımın olduğu şenliğe Bursa Büyükşehir Beld.Başkanı Recep Altepe,Trabzon Beldediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Beşikdüzü Kaymakamı ve Şalpazarı kaymakam vekili Alaattin Aktaş, Şalpazarı İlçe Garnizon Komutanı Selahattin Ural, Beşikdüzü Beldediye Başkanı Rasim Uzun, İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Geyikli Beldesi Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, Trabzon İl Milli Eğitim MüdürüTamer Kırbaç, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Kara, Şalpazarı Dernekler Federasyonu Başkanı Köksal Durmuş, Ak Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Metin Günay, CHP Şalpazarı İlçe Başkanı Ünal Özen, İl Meclis üyesi Hüsnü Kaya, Trabzon Şalpazarlılar Dernek Başkanı Turgut Kahraman, Kadırga Dernek Başkanı Mahmut Uzun, Şalpazarı Kütüphane Müdürü Sami Kayar, Şalpazarı 
Eski  Belediye Başkanı Mehmet Muhçu, Görele Müftüsü Enver Türkmen, Çamlıca Köyü Dernek Başkanı Şevki Çakır, çok sayıda köy ve mahalle muhtarlarıyla komşu ilçelerden vatandaşlar katıldı.
 
Gelen misafirlere yöresel yemeklerin ikram edildiği şenlikte Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Trabzon Belediye Başkanı Fevzi Gümrükçüoğlu birer selamlama konuşması yaparak vatandaşlar ile horon oynadılar.
 
Erol Yanık’ın sunuculuğunu yaptığı şenlikte sahne alan Yayla kızı Özlem, Yamaç, Hüseyin Aydın (Çayan) kemençede Serdar Kumaş, Ali Paşa ve Sebahattin Yanık ile Davulcu Eser Meydan'ın çalıp söyledikleri şenlik öğleden sonra yağmur yağışının başlaması ile erken dağıldı.























banner124
Anahtar Kelimeler:
Acısu.şalpazarı.sisdagı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kaknus 12 yıl önce

Gerekli düzeltmeyi yaptığınız için teşekkür ederim.

Avatar
Bülent Şirin 12 yıl önce

İsmet abi, şeref verdiniz.

Yücel hocam, uyarın için teşekkürler. Düzeltilmiştir.

Avatar
kaknus 12 yıl önce

Haber başlığında verdiniz" hıdırellez(mayıs 7 si) açıklaması yanlıştır.
Mayıs 7 si 20 mayısa denk gelen ve deniz kenarında yapılan bir şenlik.Günümüzde Beşikdüzü Festivali oluyor.Hıdırellez ise alaturka abıl ayının 23 üne gelir.
Lütfen bu bilgiye dikkat edelim ve düzeltelim.Kültürel etkinlikler eski takvime göre yapılıyor.Bilmeyenler de yeni takvimle karıştırıyor.Malum kültür sadece fistan, horon, şenlik değil.Yeni nesillere eski takvimi de öğretmek gerek.

Avatar
Ismet ozer 12 yıl önce

Sahane olmus.nerede eski gunler.bu gunu bize yasattiginiz icin emegi gecenlere coook tesekkur ediyorum. ISMET OZER,,,1936 CAMKIRISLI .SEVGILERIMLE

Avatar
Halim yesilaraz 12 yıl önce

Çok güzel olmusdur biz gelemedik Bülent bey Mustafa bey çok sagolun orasını bize yaşattınız çok teşekkür ederim saygılar