1.Sis dağı Turizm Şenliği 3.Haziran 2012 Tarihinde yapılıyor.



Yeni  kurulan (SİSDER) Trabzon İli Şalpazarı İlçesi Sis Dağı Yaylaları Kültür Turizm Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneğinin  yeni seçilen Yönetim Kurulu Başkan Abdullah Gülay başkanlığında Geyikli Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen’i makamında ziyaret etti.
 
Yapılan görüşmede Geyikli Beldesi Belediye Başk. Muzaffer Türkmen, SİSDER yönetim kurulu Abdullah Gülay, Orhan Yaşar ve Şeref Algün Sis dağının sorunlarını konuşarak karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, Sis dağında böyle bir derneğe ihtiyaç olduğunu, derneğin kurulmasından memnuniyet duyduğunu ve her türlü desteği vereceğini, Belediye ve derneğin el ele vererek çok güzel hizmetler yapılabileceğini belirtti.

Turizm kapsamına alınan Sis dağı’nın tanıtımı için  her yıl Haziran ayının ilk Pazar günü  “Sis dağı Turizm Şenliği” adı altında yapılması kararlaştırılan Şenliğin daha çok Piknik amaçlı sosyal, kültürel bir Şenlik olacağı söylendi.

SİSDER Dernek başkanı Abdullah Gülay Şalpazarı Haber'e yaptığı açıklamda Bu yıl 1.'si düzenlediğimiz ''Sis dağı Turizm Şenliği'' 3 Haziran Pazar günü yapılacaktır. Bu şenlik yeni kurduğumuz SİSDER'in düzenlediği bir şenliktir. Bu şenliğin bir bahar şenliği olduğunu ve daha sosyal ve kültürel faliyetlerin yapılacağı, Sis Dağı'nın turizm'e tanıtım amaçlı yapılan bir şenlik olduğunu söylendi.









banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali öztürk 12 yıl önce

Yapın kardeşim yapın insanlar bize gülüyorlar . AĞASARLI,lar ahırda İNEĞİNİ satıp şenlıklerde yiyorlar diyorlar. . .

Avatar
SİSDER BAŞKANIĞI 12 yıl önce

Değerli Okuyucular, SİSDER yeni kurulmuş bir dernektir.Sis Dağı 5 Haziran 2011 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararıyla turizm merkezi ilan edilmiştir.Derneğimizin açılımı SİS DAĞI YAYLALARI KÜLTÜR TURİZM KALKINDIRMA VE GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ dir. Bunlara uygun olarak derneğimizin basın açıklaması ve kuruluş bildirgesi doğal olarak Sis Dağı'nda yapılacaktır. Her başlangıç veya açılışta olduğu gibi bunda da bir şenlik havası olacaktır. Bu gelişme diğer şenliklere rakip değil,bağımsız bir kültür faaliyetidir. Yani "OTÇU ŞENLİĞİ" değil, "TURİZM ŞENLİĞİ"dir. bundan doğal ne olabilir? Sis Dağı'nda geçmişte başka şenlikler yapıdığı gibi gelecekte de yapılacaktır. Buna engel olamayız.Selam ve saygılarımızla. SİSDER

Avatar
Orhan Akdemir 12 yıl önce

İstanbul da mezar kalmamış katlı mezar yapmışlar) bizdede çimen düzlük kalmadı aynı çimen ve düzlüklerde ikincilere başladık.Artık suyu çıkmaya başladı.Eskiden otlar biter otcu yapılırdı,şimdi şenlikden ot kesmeye zaman yok.

Avatar
Tenzile Tenzos Kurtkaya 12 yıl önce

bu ne anlamadım ki senlık nerede olacak??
yanı bizim bildigimiz sisdagı senlıgımı. ya 14 hazıranda degılmıydı ya. neden böyle oldu simdi.

Avatar
mustafa atalar 12 yıl önce

bu şenliğin neden yapıldığına ben mantıklı bir açıklama getiremedim.umarım düzenleyenler getirebilir.zaten şu zırt pırt şenlik ve sahne kurulduktan sonra ne kadırga'nın ne de sis dağının otçu şenliklerinin eski tadı kalmamışken bir şenlik daha çıktı başımıza...

Avatar
agasarlı 12 yıl önce

Atalarımız bizler tarihlerinden kültürlerinden çok şeyler bıraktı. Evlatlarımıza , biz ne bırakacağız.?
Kışın çalışdık yazın şenlikmi yaptık diyeceğiz.
Her defasında Şalpazarının birlik beraberliğinden bahsediyoruz, Kurulan dernekler ile Şalpazarının parçalandığını kimse farkında değil yaz gelince şenlikler kış gelince dernek gecelerinden geçilmiyor. Artık yapılan şenlikleride 2'ye ayırarak parçalamaya başladık kısacası ben yapayım, biz yapalım, bizim sülale yapsın, bizim köy yapsın gibi.

Yazın yaylalarda kurulan sahneler protokol trübüleri insanları bile sınıfalara ayırdık. Şalpazarının birlik beraberliği bumudur.?

Şalpazarı ve Şalpazarlılar için ne yapabilirz bunları düşünmemiz gerekirken nerde şenlik yapabiliriz yani en basit ve sıradan şeylerle uraşıyoruz. Atalarımız yoksulluk içerisinde kültürlerini doğal olarak hepbirlikte el ele yaşamışlar ve yaşatmışlar bizler ise bunu farklı boyutlara taşıyarak öldürdük.

Atalarımız yokluk ve sefalet içinde yaşamışlar bizim çocuklarımız ise tüm imkanlara ve olankalara sahip bizlere düşen görev ise Şalpazarı için çocuklarımızı yönlendirerek Şalpazarı için gerek siyasi gerekse akademik olarak biyerlere getirerek Türk toplumuna kazandırmak.
Bizim yaptığımız çocuklarımızı iyi horan oynasın iyi türkü söyleyerek kemçe çalsın beklentimiz bu olmamalı.

Dışardan sorduklarında Şalpazarlıyım diyince ilk söylenen haa iyi kemençe çalarlar kızları iyi horun oynar.
Adımız çıkdı horuncuya bu çok üzücü ve acı gerşeklerimizdir. sorduklarında Şalpazarlıyım demeye utanır olduk artık.

Avatar
Mustafa Çolak 12 yıl önce

Sevgili Abdullah başkanım Şalpazarı ve çevresinde bence yeterli şenlik var bir tane daha icat etme yerine, Sisdağı (Şalpazarı) çevresine neler yapılabilir düşüncesiyle Paneller ve konferanslar yaparak önderlik etmeniz daha hayırlı olur diye düşünüyorum.
İstihdam için insanların köyünde kalabilmesi için neler yapabilirizi konuşmamız lazım. Trabzon Büyükşehir olacak deniyor fakat nüfus krıteri sınırda bu gidişle o bile olmayacak. Bizim bölgemiz neden yaz gelince Ağostos böceği gibi saz çalarak geçiriyor günlerini. Bir tane sisdağı var onunda atalarımızdan kalan bir şenliği var. Sevgili başkanım sizin bu konuda duyarlı olacağınıza inanıyor saygılar sunuyorum. İzmirı

Avatar
MAHMUT DEMİR 12 yıl önce

Sisdağı na hizmet etmek için böyle bir derneğe ihtiyaç vardı,fakat 3 hazirandaki şenlik eğer sisde yapılacaksa heryıl temmuzda yapılan etkinliği böler ve özelliğini yitirir diye düşünüyorum.AĞASAR ŞALPAZARLILAR SANCAKTEPE DER.BAŞKANI