Görsellikten uzak saçma sapan futbolla şansa atılan gol sayesinde gelen galibiyet ve stresle hop oturup hop kalkmak. Rakip takımların “kümeye” dalgalarıyla baş etmek de cabası.

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse şu anki Trabzonspor’un durumu Şenol hocanın bıraktığı zamanın çok çok aşağılarda seyrettiğini görebiliriz. Şenol hoca zamanında gerçekten hakemler Trabzonspor’a haksızlık yaparken Tolunay hoca döneminde “siz zaten belanızı bulmuşsunuz” der gibi bir havadalar. Allah'tan Tolunay hoca sayesinde takımın kötü gidişi bizleri TFF gazabından kurtardı. Artık hakemler Trabzonspor’un maçlarını stresten uzak rahat yönetiyorlar.

Herkeste hoca değişikliği olur fakat bu genelde olumlu olarak yansır takıma. Mesela “adam gibi adam Ziya Doğan” sloganı bizlerin sloganıydı. Fakat kapasite bir yere kadardı, o da bitince ne adam tanıdık ne Ziya Doğan. Şimdi de bizler aynı duygulara hakimiz diye düşünüyorum.

Belki Tolunay hoca iyi niyetli, fanatik Trabzonsporlu olabilir. Lakin Trabzonspor aşkıyla yanan herkesi hoca yapsaydık Ünal (Karaman) hocaya haksızlık yapmış olmaz mıyız?

Ayrı bir parantez de TFF yönetimine açmak istiyorum. Kupa meselesi yüzünden zor durumlara düşüp dansöz gibi kıvırmaktan, başkalarına yaranacağım diye türlü oyunlar oynamaktan iyice köşeye sıkışıp yorgun düştüler. Ama her halükarda Trabzon’u saf dışı bırakmayı başardılar. Fakat Allah onlara öyle bir bela verdi ki aşağı tükürseler sakal yukarı tükürseler bıyık misali ne Fenerbahçe tarafından işlenen suçlara gerçek cezayı uygulayabiliyorlar, ne de Galatasaray tarafından işlenen suçlara gerçek cezaları verebiliyorlar. Bu iki kulübün baskısı yüzünden birçok kez kendi hakemlerini yalanlamak zorunda kaldılar. Özellikle Fenerbahçe tarafından işlenen hakemlere hakaret suçunu sırf misilleme olsun diye Galatasaray işledi. İki büyük camia arasında sıkışıp kalan TFF belasını da böylece bulmuş oldu. İlahi adalete inananlar “alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” sözünü hatırlarlar inşallah.

Şahsen ben işveren olsam ve Yıldırım Demirören gelip bana “ağabey bana bir iş verir misin?” dese inanın ona iki tane koyun emanet etmem. Gittiği her yeri batıran bir insan ancak bu kadar olabilir. Ey Demirören yönetimi sizler zannediyor muzunuz ki bu halk salak ve hiçbir şeyden anlamıyor. Erman hocanın laflarını kaldırabiliyorsanız söylenecek başka sözüm yok. O ağır sözleri bana söylese utancımdan insan içine çıkmazdım.

Bir diğer parantezim Trabzonspor başkanına. Yaptığın ticaretle Trabzonspor yöneticiliğini ayırmadığın müddetçe kaybedenlerden olursun. Neymiş? Demek ki suç senin söylediğin gibi Şenol hocada değilmiş değil mi başkanım? Bir suçlu varsa o da Şenol hocanın olmadığı gidişata göre çıktı ortayda.

Milletin maskarası olmak bir yana futbol şehri olan Trabzonspor’un bu hallere düşmesi içimizi acıtıyor. İnşallah kötü günler en kısa zamanda gerilerde kalırda bizlerde gülenlerden oluruz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.