İş yerimin taksimde olması münasebetiyle ve ayrıca medya sektöründe olduğum için olayları az çok analiz edebiliyoruz. Meselenin maksadını aştığını, ilk amacında ortaya çıkanların dahi geri çekildiğini gözlemliyoruz.

İlk gün yabancı basını saçma sapan bilgilendiren az çok İngilizcesi olan kameramanlar vardı. Havada dolaşan polis helikopterinden biber gazı atıldığını dahi söylediler yabancı muhabirlere, buna bire bir şahidim. Bunun yanı sıra ölen var diye de ekledi ki asla öyle bir şey olmamıştı.

Sonraki günlerde CHP partisinin de bunu fırsata dönüştürüp asla yenemeyeceği hükümeti gayri meşru yollardan zayıflatıp düşürme planlar devreye girdi. Ülkede azınlık olan bu gurubun sesinin çok çıkması asla ülkeye hakim oldukları izlenimi vermesin. Bizlerin de taksimde yapılacak olan AVM lere karşı olmamıza rağmen sırf yaşananlar karşısında desteğimizi şu anda saklı tutup eylemlere katılmadığımızı belirtirim.

Olaylar öyle boyutlara geldi ki; abartmadan söylüyorum eğer PKK sadece AKP’ye karşı tavır koysa bu eylemci gurubun yüzde yirmisi veya otuzu o PKK ya deste verir. O derece kabullenememe, karşı fikre saygısızlık ve din düşmanlığı var ülkemizde. Bu sayı azınlıkta olsa da etrafa verdikleri zarardan bunu gözlemleyebiliriz.

Gelelim camiye ayakkabıyla girme olayına. Özellikle sol kesim zor durumda kaldıkları için sağlık açısından camiye ayakkabıyla girdiklerini iddia ediyorlar. Bende diyorum ki hayatında camiye girmemiş bu gurup cami cemaatinin o Allahın evine ne derece değer verdiğinin bilincinde değildir. Bir diğer açı da Başbakanın içki ile ilgili yasakları dolayısıyla sırf misilleme olsun diye girip o camide içki içtiklerine inanıyorum. Bu benim şahsi düşüncem. Bu konuda çok uzun yazı yazılabilir. Ben şahsen camiye ayakkabıyla girenleri kınıyorum.

Çevreye verilen zararlar dolayısıyla eylemin halk eylemi olmadığı, aralara sızmış terör örgütlerinin çoğunlukta olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Başbakanın açıklamalarının sert olduğunu, insanları yumuşatmayıp bilakis daha da gerdiğini söyleyebiliriz. Fakat iktidara geldiği günden beri üslubu hep aynıydı Başbakanın. Doğru bir şey mi? Tartışılır. Fakat şu an kabul edersiniz veya etmezsini alternatifi yok.

Bir diğer iddia ise İran’ın Suriye üzerindeki baskıları azaltmak için Türkiye de eylemlere gayri meşru yollardan destek verdiğidir. Bu iddiayı doğrulayan bir iki delilim var ki bunlardan birisi Ankara’da bunlardan birinin yakalanması, İstanbul’da bizim muhabirin kaldığı otelde, otelin olayların yakınında olmasına rağmen İranlıların sayısının artması ve en sonuncusu da Başbakanın dış güçlerden beslendiğine dair açıklamaları.

Yaşanan bu olaylar AKP hükümetine desteği artırdığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Halkımızın yaşananlar karşısında “bunlar mı hükümeti yönetecek?” sorusunu kendilerine sormaları sonucunda muallakta olan fikirlerini oturttuklarını görüyorum.

Sağduyulu davranıp bir iki tipinden dolayı sanatçı olan fakat kültürel olarak sıfır olan sanatçıların gazına gelmememizi tavsiye diyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet karabulut 11 yıl önce

sayın hemşerim necati bey ağzına yüreğine sağlık zaten bir çepniyede bu yakışır biz hakiki milliyetciyiz bu olayları kimlerin yaptığı asikardır ankarada şanlı türk bayrağını yakarlar taksimde bebek katilini resmi ve paçavrasini ve yanlarınada ulu onder atatürkün posterini yanyana asıp gosteri yapanlar nasıl aydın nasıl vatansever nasıl atatürkcü olurlar bunu kim izah edebilirler bu olaylara karışanlar kim olursaolsun bir numaralı vatan hainleridirler bırde muhalefet lideri gencleri alınlarından operim diyor onada oyakışırişte oyle hemşerim biz hakiki milliyetciyiz mafya milliyetcisi değiliz

Avatar
NABİ ÇÖMEZ 11 yıl önce

YALAN DEDİĞİN SATIRLARIN ALTINI ÇİZDE BİZDE GÖRELİM YALAN OLANI,HAK ARIYORUM DİYEREK ORTALIĞI YAKIP YIKMAK MI YALAN,TÜRKİYEDE ORTALIĞI KARIŞTIKMAK İÇİN DOLAŞAN AJANLARIN VARLIĞI MI YALAN,CAMİDE İÇKİ İÇİLMESİ Mİ YALAN
BU OLAYLARDA BİLDİĞİM KADARIYLA BİRİ POLİS ÜÇ KİŞİ ÖLDÜ YAZIK ÇOK ÇOK YAZIK YÜZ TANE AĞAÇ KESİLSEYDİ DE, O İNSANLAR ÖLMESEYDİ,CANLILAR İÇİNDE DEĞERLİ OLAN İNSANDIR,SEN AĞACI KOLLUYORUM DERKEN HAKSIZ YERE BİR İNSANI ÖLDÜRÜRSEN YAPILAN HAK ARAMA MESELESİ OLMAKTAN ÇIKAR,SON OLARAK BAŞBAKAN ÜLKENİN BAŞBAKANI SEVERSİN SEVMEZSİN AMA ONA YAPILAN HAKARET TÜRKİYEYE HAKARETTİR SAKİN VE İTİDALLİ OLMALI...

Avatar
hasan gemiköz 11 yıl önce

bende hergün taksimdeyim.lakin bu kadar yalancı olupta şalpazarı halkının karşına çıkmanızdan utanmalısınız.yasaklara karşıyım diyerek iktidara gelenler ben yaptım oldu diyemez . şapka düştü kel göründü.geli de görün oradaki dayanışmayış kardeşliği.zorla her şeyi yaparım diyen herkesin ders alması gerekir.inandıcı değilsin.bari lütfen küçük yalan söyle.

Avatar
Metin Aytürk 11 yıl önce

Başbakan vekilinin Doğaya sahip çıkanlardan özür dilediğini unutmayalım.Demek ki ortada özür dilenecek bir durum var.Elbette içerden ve dışardan normal ve haklı talepleri olanları kışkırtanlar olacaktır.Polisin asıl mücadele etmesi gerekenler onlardır.Selamlar,sevgiler...