Öne Çıkanlar vefat Ali Tulumen Ali Küçük Gümrükçüoğlu Hatice

Sis Dağı'nda 5000 kişi Sarıkamış için yürüdü

5000 kişi Trabzon Valiliği’nin himayelerinde; Şalpazarı Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Şalpazarı Belediyesi’nin birlikte düzenlediği Sarıkamış Şehitlerimizin 105. yıl dönümü anısına 3. defa 2187 rakımlı Sis Dağı yaylasına Mehmetçik tarafından taşınan 230 metrelik bayrak eşliğinde yürüdü.

Katılım düşük kaldı

Trabzon Şalpazarı'nda bu yıl 3. defa düzenlenen anma yürüyüşü öncesinde toplumun her kademesinden büyük bir katılımın olması bekleniyordu. Geçen yıl düzenlenen yürüyüşte çekilen bir fotoğraf karesinin The Guardian dergisinde kapak olması ve başta Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız olmak üzere birçok kesimin katılımın artması için yaptığı davete rağmen beklenen 10 bin kişinin ancak yarısı kadar katılım gerçekleşti.

Karayolları ve Güvenlik Güçleri Görevlerini Yaptılar

Şalpazarı Sarıkamış Şehitleri 3. Sis Dağı Yürüyüş öncesinde Bölgede etkili olan yağmur ve kar yağışının ardından Karayolları yolları küreyip  tuzlamalar yaparak doğabilecek olumsuzlukların yaşanmamasını sağladılar. Bu arada yürüyüş alanına  giriş çıkışlarda Jandarma  güvenlik görevlileri görevlerini yerine getirerek ulaşımın düzenli olarak akmasını sağladılar.

Programa  Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın yanı sıra bazı siyasi parti temsilcileri, Askerler, sivil toplum örgütü ve halk katılımıyla gerçekleşen programa yaklaşık olarak 5000 kişi katıldı.

Sis Dağı Pazar alanında konuşmalar yapıldı

Yürüyüşe katılan kortej Sis Dağı’nda pazar alanı olarak bilinen bölgeye geldiklerinde günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu 105 yıl önce Sarıkamış’ta şehit olan askerlerimiz için konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Şalpazarı İlçe Müftüsü Hüseyin Fettahoğlu’nun Kur’an tilavetinin ardından topluca dua edildi ve katılımcılara günün anısına kırık buğday çorbası ikram edildi.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.