Öne Çıkanlar Gümrükçüoğlu Şalpazarı Haber eylül akçabat çelige obası

Kadırga, Eskala yaylasında 10 Bin fidan dikildi

Başkan Türkmen'in kendi eliyle dağıttığı, akçam, huş, ak ağaç ve çağman ağacı fidanlarını yağmur altında fidanlardan almak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldular.

''Bu gün 19 Ekim 2019 Cumartesi, Kadırga'da, Eskala'da Fidan dikme şenliği var. Bütün Ağasar, Bütün İstanbul burada. Gördüğünüz gibi Temmuz ayında Otçu şenlikleri gibi buna ilgi ve alaka gösterdi, huzurlarınızda hemşehirilerimizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Orman Bakanlığımız, Milli Parklar genel müdürlüğümüz, Üsküdar Belediyemiz işbirliğiyle, hemşehri derneklerimiz, Şalpazarı belediyemiz bütün dostlarımızla bu yaylalara on bin ağaç dikme organizasyonu tertip ettik. İlgi alaka fevkalade güzel. Akça ağaç, Çağman, huş ağacı, 2000- 2500 Rakkımda yetişen ağaçlar bunlar. 
Trabzon’dan hava alanından buraya bir buçuk saatte gelinebiliyor. İstanbul’dan, yurt dışından buraya ulaşmak çok kolaylaştı. Yeterli altyapımız var. Bu fidanlar dikilince hava daha yumşatacak''
dedi.


Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da, yöre halkının doğaya saygılı olduğunu söyleyerek, "Görüldüğü üzere yaylamızda ağaç yetişmemektedir. 10 bin tane fidanı bugün buraya getirdik. Bunları burada bulunan halkımıza dağıttık. Şimdi buradaki insanlar aldıkları bu fidanları buralara dikecekler. Yaylalarımızı ağaçlandırıp, atalarımızın bize yurt yaptığı bu cennet yaylalarımızı daha da güzelleştirmek adına böyle bir organizasyon yaptık. Yöre halkı da ilgi gösterdi" diye konuştu.
 


 

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.